НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

20.04.2024 14:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

Дигиталната валута, която в един момент в петък се понижи с над 6% до $59,640, по-късно се стабилизира като към момента на писане на статията BTC се търгува на цена от $63,500, което все пак показва спад от 2% за последните 24 часа.

След съобщението, че Израел е нанесъл ответен удар по Иран, световните пазари преживяха трусове. Въпреки това уверенията за безопасността на ядрените съоръжения в Исфахан, Иран, помогнаха за облекчаване на някои опасения. В резултат на това традиционните сигурни активи като облигациите, златото и долара отбелязаха умерени печалби, а акциите се възстановиха от най-ниските си стойности за сесията.

Щефан фон Хаениш, ръководител на отдел “Търговия” в OSL SG Pte, предположи, че продължаващото насилие между Израел и Иран може да насърчи “общите рискови настроения в сектора на криптовалутите“. Въпреки това той отбеляза, че може да е необходимо “значително движение надолу“, за да се противодейства на цялостния бичи дух, свързан със халвинг събитието, което се случи в ранните часове на 20 април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.