НАЧАЛО Други

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

20.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

Bloomberg съобщи, че гигантът за управление на активи е получил предварително уведомление от Бюрото за трудова статистика (BLS) относно данните за инфлацията през март, което е накарало BlackRock да използва дигиталния актив като предпазна мярка. Този стратегически ход хвърля светлина върху начина, по който фирмата с капитал от $9 трилиона разглежда криптовалутата във връзка с долара и потенциалната ѝ реакция на инфлационния натиск.

Изминалата година стана свидетел на интригуващи събития в глобалния финансов пейзаж. Въпреки че щатският долар остава доминиращ сред световните валути, усилията за диверсификация са забележителни. По-специално централните банки потърсиха защита срещу възприеманите уязвимости на долара, като същевременно проучиха възможностите в цифровизираните платформи.

В съответствие с тези тенденции приемането от BlackRock на Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията отразява нарастващата загриженост за стабилността на щатския долар. Проактивната позиция на фирмата за управление на активи следва предупрежденията за нарастваща инфлация, като потвърждава бичия ѝ поглед върху криптовалутите.

Главният изпълнителен директор на BlackRock, Лари Финк, изрази оптимизъм относно дългосрочните перспективи на BTC, като подчерта неговата жизнеспособност като финансов актив. В интервю за Fox News Финк разкри бичата си позиция по отношение на Биткойн – нагласа, която той не беше предвидил, когато фирмата подаде заявление за своя спот Биткойн ETF.

Значението на този ход на BlackRock се крие в статута ѝ на основен играч, търсещ убежище в криптовалутите, което съвпада с глобалните усилия за укрепване на цифровите валути на централните банки (CBDC) и други подобни инициативи.

Междувременно златото отбеляза рязък скок на стойността, до голяма степен обусловен от търсенето от страна на централните банки. Докато щатският долар запазва силата си, нововъзникващите конкуренти печелят позиции. През следващите години фокусът върху дигиталните активи и алтернативните съхранители на стойност може значително да промени финансовия пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.