НАЧАЛО Биткойн

Биткойн туризмът в Ел Салвадор процъфтява

август 5, 2022 19:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн туризмът в Ел Салвадор процъфтява

През първата половина на 2022 г. Биткойн туризмът в Ел Салвадор е нараснал драстично. Според правителствената статистика през тази година в Салвадор са пристигнали 1.1 милиона туристи, което представлява увеличение от 82.8% само през тази година.

Това се случва въпреки факта, че цената на Биткойн (BTC) е спаднала с около 50% от 1 януари насам.

Твърденията се подкрепят от данни на Световната туристическа организация. Според световната класация от януари 2022 г. малката централноамериканска република е „една от страните с най-силен темп на възстановяване на туризма в региона“.

Салвадор, чиито резултати са с +81% по-добри от тези през 2019 г. или от нивата преди пандемията, е включен в доклада на СТО сред „дестинациите в Централна Америка с най-добри резултати в сравнение с 2019 г.“.

Според твърденията на няколко новинарски издателства, залогът от страна на Ел Салвадор на Биткойн за привличане на туристи „не е проработило“, тъй като броят на посетителите през първите шест месеца на тази година е почти по-голям от общия брой посетители през цялата предходна година (1.2 милиона).

Страната може уверено да прогнозира „57,500 чуждестранни посетители, които ще генерират $60 милиона в чуждестранна валута по време на тази ваканция“, според Алекс Бонила, генерален директор на стратегическите проекти в Министерството на туризма на Ел Салвадор, в радиоинтервю. Очаква се скоро да бъде надхвърлена границата от 1.2 милиона.

Среща на банкери и икономисти в Ел Салвадор

През май тази година Салвадор беше посетен и от множество централни банкери. Централната банка на Парагвай, чийто представител е пътувал в Салвадор, заяви, че влиятелната група гости „не е обсъждала Биткойн“. Но имаше много снимки на 44-те централни банкери и икономисти, които използваха Биткойн портфейла на плажа в Ел Зонте, първия голям център за приемане на BTC в страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Криптовалутите нямат място в частното банкиране“ – Pictet Group


Конференцията Adopting Bitcoin и Lightning Summit ще се проведат в Сан Салвадор, столицата на страната, през ноември тази година. На конференцията ще бъдат представени презентации от над 80 специалисти в областта на Биткойн и Lightning Network, както и от официални лица от Blockstream, Spiral и Ел Салвадор.

Крипто портфейлът на Ел Салвадор продължава да се пълни с BTC

В неотдавнашен туит президентът на Ел Салвадор Найб Букулеле заяви, че страната е закупила 80 BTC за $1.52 милиона. Въпреки че Биткойн (BTC) е поевтинял със 70% от върха си през ноември 2021 г., страната все още изглежда настроена оптимистично към криптовалутата в дългосрочен план.

През май нацията направи последната си покупка на 500 монети на обща стойност $15.3 милиона и $30,744 за токен. Салвадор е похарчил $103.9 милиона за закупуването на 2,301 BTC, което представлява намаление от 55.03% от септември 2021 г. до сега. Въпреки това стойността на портфейла в момента е $46.6 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене