НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор продължават с покупките на Биткойн (BTC) на фона на пазарния спад

юли 1, 2022 21:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор продължават с покупките на Биткойн (BTC) на фона на пазарния спад

Президентът на Ел Салвадор продължава с покупките на Биткойн (BTC) след като наскоро бе съобщено, че страната е похарчила над $1.5 милиона.

Президентът Найиб Букеле написа в своя акаунт в Twitter, след като публикува покупката: „Биткойн е бъдещето! Благодаря ви, че продадохте евтино“.

Букеле заяви, че правителството му е закупило 80 BTC на средна цена от $19,000. Това е по-малко от половината от средната цена, която правителството плати за предишния си дял от $105.6 милиона.

Според данни на nayibtracker.com, започвайки от септември миналата година, Салвадор е платил средно по почти $46,000 за монета, което представлява загуба от 56%, или около $59 милиона.

В средата на юни, след като криптовалутата падна под $20,000, Букеле написа: 

Виждам, че някои хора са притеснени или разтревожени за пазарната цена на Биткойн. Моят съвет: спрете да гледате графиката и се наслаждавайте на живота. Ако сте инвестирали в BTC, вашата инвестиция е в безопасност и стойността ѝ ще нарасне неимоверно след мечия пазар. Ключът е търпението.

Букеле стана първият лидер в света, който превърна криптовалутата в законно платежно средство миналата година и все още беше отдаден поддръжник през май, когато се похвали, че е „купил спада„. Оттогава обаче монетата продължава да бележи нови дъна.

Министърът на финансите Алехандро Селая се опита да придаде добро лице на ситуацията, като заяви, че тъй като Салвадор не е продал нито един от своите BTC, всъщност не е претърпял никаква загуба.

Повечето компании и правителства обаче отписват стойността на това, което счетоводителите наричат „нереализирана загуба“, дори ако не продадат проблемния актив.

Селая също така настоя, че спадът на BTC няма голямо значение за Салвадор, като заяви, че инвестицията му „не представлява дори 0.5% от нашия бюджет“.

Това може да се окаже трудна задача в страна, в която около една пета от хората живеят с по-малко от $5.50 на ден.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Основателят на Cardano коментира развитието на проекта

През януари Салвадор отхвърли препоръката на Международния валутен фонд (МВФ) да се откаже от Биткойн като законно платежно средство.

МВФ препоръча на Салвадор да разпусне доверителния фонд в размер на $150 милиона, който създаде, когато направи криптовалутата законно платежно средство и да върне всички неизползвани средства в хазната си. МВФ се позова на опасения относно волатилността на цената на Биткойн и възможността престъпници да използват криптовалутата.

Букеле изтъкваше Биткойн като начин за значително увеличаване на финансовото приобщаване, привличайки към финансовата система милиони хора, които досега не са имали банкови сметки. Той е говорил и за паралелно промотиране на туризма, насоченo към Биткойн ентусиастите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене