Home

Биткойн продължава борбата – 3 фактора, които могат да доведат до възстановяване на цената

09.07.2024 18:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава борбата – 3 фактора, които могат да доведат до възстановяване на цената

От началото на юни Биткойн се бори със сериозна волатилност, опитвайки се да възвърне бичия си импулс.

Според скорошен анализ BTC може да е достигнал дъно, след като на 3 юли спадна до $53,219. Този срив бе предизвикан от опасенията за значителни Биткойн разпродажби от кредиторите на Mt. Gox и германското правителство.

Въпреки това водещата криптовалута успя да се възстанови през уикенда, изкачвайки се обратно до $58,000. Анализаторите на Bitfinex интерпретираха данните от уикенда като индикация за потенциална точка за стабилизиране на Биткойн, въпреки че Mt. Gox все още трябва да разпредели голяма част от своите BTC авоари на кредиторите.

Три ключови фактора бяха изтъкнати от анализаторите като потенциални катализатори за възстановяване на криптовалутата в близко бъдеще; съотношението на печалбите на краткосрочните притежатели (SOPR), ставките за финансиране на бесзрочните фючърси и разликата между предполагаемата и историческата волатилност.

SOPR спадна до 0.97 към 6 юли, което предполага, че краткосрочните инвеститори са продавали на загуба, потенциално изчерпвайки натиска си за продажба.

При безсрочните фючърси върху Биткойн се наблюдаваха отрицателни нива на финансиране за първи път от 1 май насам, което индикира стабилизиране или приближаване на пазарното дъно.

И накрая, анализаторите посочиха намаляването на разликата между предполагаемата и историческата волатилност, което предполага повишена пазарна стабилност и потенциално предотвратяване на по-нататъшни ценови понижения.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.