НАЧАЛО Биткойн

Биткойн спадна под $27,000 – войната между Израел и Хамас в разгара си

октомври 12, 2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн спадна под $27,000 –  войната между Израел и Хамас в разгара си

Биткойн отбеляза пети пореден ден на спад, падайки под $27,000 за първи път от септември насам. Търговците обясняват този спад с опасенията, свързани с конфликта в Близкия изток, които намалиха доверието на инвеститорите.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад от до 3.2% за седмицата, достигайки дъно от $26,541. След това цената на токенът леко се покачи, като към момента на писане на статията се търгува на цена около $26,690.

За разлика от флагманската криптовалута по-малките токени като Solana (SOL), Cardano (ADA) и Polygon (MATIC) отбелязаха сравнително по-слаби спадове. За сметка на това някой от топ алткойните като Етериум (ETH) и XRP отбелязаха седмичен спад от съотеветно 5.4% и 8.8%.

Източник: CoinMarketCap

Майкъл Сафай, партньор-основател във компанията за количествена търговия Dexterity Capital, изясни:

Свидетели сме на реакция, подобна на тази, която се случи при първоначалното възникване на конфликта в Украйна миналата година. Във времена на несигурност трейдърите са склонни да направят крачка назад.

Сафай отбеляза още:

Това е широкомащабно събитие, което не се уравновесява от настроенията или активността на ниво индустрия. В резултат на това в момента няма съществен катализатор, който да доведе до повишаване на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.