НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е изправен пред трудни условия въпреки скорошните печалби

март 19, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е изправен пред трудни условия въпреки скорошните печалби

Никълъс Мертен, известен криптовалутен анализатор и трейдър с над 500,000 абонати в YouTube, изрази скептицизма си относно скорошното рали на Биткойн (BTC).

Въпреки огромния скок на водещата криптовалута през последната седмица, Мертен смята, че макросредата е неблагоприятна за водещата криптовалута.

В неотдавнашно видео той изтъкна корелацията между Биткойн и борсовия индекс Nasdaq, която според него изглежда бича. Въпреки това той също така отбеляза, че има причини да бъдем предпазливи.

Макар че способността на BTC да се изкачи над 200-седмичната и 200-дневната пълзяща средна стойност е положителен знак, Мертен заяви, че трябва да види как активът се задържа в този диапазон, тъй като историята е показала, че цената има тенденция да спада от тази област.

Мертен също така изрази загриженост относно макроикономическите фактори, които биха могли да натежат на Биткойн през следващите седмици. Той изтъкна, че криптовалутата е рисков актив, който може да бъде засегнат от регулаторни действия, насочени срещу инфраструктура, която я поддържа. Освен това той постави въпроса откъде ще дойде ликвидността, ако неговите опасения се реализират.

Въпреки че призна, че инвеститорите на дребно, спекулантите и дългосрочните притежатели биха могли да повишат цената на Биткойн, Мертен отбеляза, че типичната корекция на крипто мечия пазар все още не е настъпила. По този начин той остава предпазлив по отношение на перспективите пред BTC в настоящата макроикономическа среда.

Мненията на Мертен не са уникални. Други анализатори са изразявали подобни опасения относно въздействието на регулаторните действия и макроикономическите условия върху пазара на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед се връща към количествените облекчения на фона на банкови сривове


Въпреки това много инвеститори и ентусиасти в крипто остават оптимистично настроени за бъдещето на цифровите активи и потенциала на децентрализираните финанси да революционизират традиционните финансови системи.

Както при всеки нововъзникващ пазар, съществуват рискове и несигурност, но потенциалните ползи могат да бъдат значителни за тези, които са готови да се ориентират внимателно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене