Home

Биткойн ще се срине до $50,000 според доклад на крипто експерти

04.07.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се срине до $50,000 според доклад на крипто експерти

Според експертите от 10x Research Биткойн ще падне под $57,000. Те предполагат, че този спад може да продължи до $50,000, което ще отбележи значителна промяна в пазарните нагласи, тъй като покупателните потоци намаляват, а продажбените се ускоряват.

Маркус Тилен, анализатор в 10x Research, посочи, че тази низходяща тенденция е била предвидима, позовавайки се на данни от началото на юни, които сочат свръхкупен пазар, готов за корекция. Пробивът на психологическата граница от $60,000 към $50,000 се разглежда като сериозна промяна в пазарните настроения.

Неотдавнашният спад на цената на Биткойн с около 5% се отрази сериозно върху нагласите на инвеститорите и пазарната ликвидност. Този спад е отразен в пазарната капитализация на Биткойн в размер на $1.1 милиарда и 57% ръст в обема на търговията. Пробивът засили разпродажбите, като продавачите се борят за ликвидност на нивата на подкрепа.

Очакваното изплащане на Mt. Gox на стойност $8.5 милиарда BTC, което трябва да започне през юли, също допринася за разпродажбите. В доклада на 10x Research се отбеляза, че след пробива на нивото на подкрепа от $60,000 само лошо информирани трейдъри са склонни да купуват на тези цени.

Докладът на 10x Research включва анализ на графиката, изобразяващ “формация двоен връх” за цената на Биткойн от декември 2023 г. насам – мечи модел, който индикира по-нататъшни потенциални спадове. Те съветват трейдърите да се съсредоточат върху управлението на риска, за да се подготвят за продължаваща волатилност.

Неотдавнашен анализ на IT Tech показва, че низходящата тенденция отчасти се дължи на дългосрочните притежатели, които осребряват своите печалби. На 3 юли коефициентът на изразходваната изходна печалба (SOPR) от дългосрочните притежатели надхвърли стойност 10, което показва, че BTC е бил продаден за поне 10 пъти по-висока цена от първоначалната покупна цена. Дългосрочните притежатели на BTC, които обикновено запазват притежанията си в продължение на пет до седем години, допринесоха сериозно за настоящия продажбен натиск на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.