НАЧАЛО Биткойн

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

29.02.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

В публикация от 28 февруари Дадван Юсуф разкри предстоящата си експедиция за изкачване на най-високия връх в света по някое време между април и май, като разкрива плановете си да покаже знамето на BTC на върха, преди да го върне в базовия лагер. Експедицията има за цел да подчертае широко разпространения дисбаланс в достъпа до финансово образование в световен мащаб.

Съобщава се, че Юсуф е направил първоначална инвестиция от приблизително $340 в Биткойн през 2011 г., като впоследствие е диверсифицирал инвестициите си в Етериум (ETH) и незаменяеми токени (NFT). Произхождащ от Ирак и понастоящем управляващ бизнес в Дубай, приблизителната му нетна стойност към януари 2022 г. надхвърля $300 милиона.

Въпреки че инициативата на Юсуф е пионерска, това не е първият случай на пропагандиране на криптовалута на планински върхове. През 2018 г. трима крипто ентусиасти се опитаха да поставят портфейл на Ledger на Еверест, но се случи трагедия, когато един от пътешествениците загина по време на спускането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.