НАЧАЛО Регулации

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той не постигна успех.

Сенаторът от щата Аризона Уенди Роджърс е внесла законопроекти за криптовалутите, включително един, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство в щата.

В туит тя цитира данни на Goldman Sachs, според които най-голямата криптовалута е най-добре представящият се актив в света, и обяви, че е стартирала набор от законопроекти за криптовалутите.

Един от предложените законопроекти се фокусира върху превръщането на Биткойн в законно платежно средство в щата. Ако бъде приет като закон, BTC ще има същия статут като щатският долар, превръщайки се в прието средство за плащане на дългове, публични такси, данъци и налози в щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна


Уенди Роджърс също представи подобен законопроект миналата година

Той обаче не намери никакъв успех. Въпреки това тя все още продължава да полага усилия за популяризиране и приемане на BTC в Аризона. През април 2022 г. сенаторът се изказа срещу централните банки, като изрази подкрепата си за Биткойн като устойчив и децентрализиран актив.

Тя сподели в туит:

Централизираните дигитални пари, контролирани от централната банка, са робство. Децентрализираният Биткойн е свобода.

Освен това Роджърс участва и във внасянето на законопроект, с който се цели криптовалутите да бъдат освободени от данъци. Ако той бъде одобрен, през 2024 г. избирателите ще могат да решат дали искат токените, които не са обвързани с чуждестранни валути или щатски долари, да бъдат освободени от данъци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене