НАЧАЛО Биткойн

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

Според Goldman Sachs – Биткойн (BTC) се представя по-добре от другите криптовалути и от основните финансови институции на традиционния пазар с възвръщаемост, коригирана спрямо риска (коефициент на Шарп) 3.1.

Коефициентът на Шарп се използва за измерване на пазарната възвръщаемост, коригирана спрямо волатилността. Тоест колкото по-висок е коефициентът, толкова по-добра е инвестицията, валутата или акцията.

Всъщност активът заема първото място в този списък, като следващите активи са далеч по-назад.

По-конкретно доклада за възвръщаемостта на Goldman Sachs сочи, че BTC се е представил по-добре от S&P 500, златото, недвижимите имоти и Nasdaq 100 през изминалата година.

Солидното рали на Биткойн от началото на годината досега промени пазарните нагласи. Анализаторите изглеждат бичи настроени в краткосрочен план, като очакват криптовалутата да нарасне до $30,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Топ 4 причини да очакваме възход


Покачващата се 20-дневна пълзяща средна (MA) при $20,700 и индексът на относителната сила (RSI) в зоната на свръхпокупка близо до 80 предполагат, че BTC може да продължи с възходящ импулс.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от около $22,957, което е увеличение от почти 29% процента през последните 30 дни.

 

bitcoin

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене