НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Сега може да не е най-подходящият момент за покупка – ето защо

септември 2, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Сега може да не е най-подходящият момент за покупка – ето защо

Инвестирането в Биткойн (BTC) традиционно се свързва с потенциал за значителна възвръщаемост. Неотдавнашните промени на пазара обаче породиха опасения относно възможността за загуби. 

Важно е да се отбележи, че тези опасения могат да се отнасят предимно за инвеститори с краткосрочен подход.

За крипто анализатора, познат като “sunmoon“, тези, които остават оптимистично настроени относно представянето на цената на BTC, трябва да обърнат внимание на реализираната цена на краткосрочните притежатели (STH), вместо да вземат прибързани решения.

Освен това експертът изрази мнение, че Биткойн може да е готов за още едно низходящо движение на цената си.

Реализираната цена на STH представлява средната цена, на която краткосрочните притежатели са придобили своите BTC, изчислена въз основа на датата на последната транзакция във веригата за всяка монета. 

Този показател често се разглежда като разходна база за краткосрочните инвеститори. Увеличаването на реализираната цена на STH, особено ако тя надхвърля реализираната цена на дългосрочните притежатели (LTH), обикновено сигнализира за възходящ тренд.

Напоследък обаче реализираната цена на STH се понижи, което показва потенциалното начало на нов спад в цената на Биткойн. Преди това Биткойн се покачи до $28,000 след правната победа на Grayscale, но това рали се оказа краткотрайно, като монетата се върна на стойност, близка до нивата отпреди ралито.

Sunmoon отбеляза, че реализираната STH ценаж може да действа като ниво на подкрепа или съпротива и в момента изглежда, че действа като силна съпротива. Това предполага, че продължаващият низходящ тренд може да се задържи за известно време, което може да доведе до загуби за тези, които са влезли на пазара рано.

Друг фактор, който може да допринесе за потенциален спад в цената на BTC, е поведението на миньорите. “IT Tech“, анонимен анализатор на CryptoQuant, отбеляза, че натискът за продажба може да не се ограничи само до индивидуалните инвеститори.

В обобщение, въпреки че Биткойн в исторически план предлага потенциал за значителни печалби, от съществено значение е инвеститорите да вземат предвид различни фактори, включително реализираната цена на STH и поведението на миньорите, за да вземат информирани решения за своите инвестиции, особено при настоящите пазарни условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.