НАЧАЛО Други

Биткойн привлича по $600 милиона всеки ден, докато предлагането намалява

24.02.2024 18:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн привлича по $600 милиона всеки ден, докато предлагането намалява

Уили Ву, крипто анализатор, сподели бичи настроения, посочвайки силното търсене и намаляващото предлагане на Биткойн (BTC) като основание за оптимизъм.

Ву подчерта, че Биткойн поглъща средно $607 милиона дневно ново инвеститорско търсене, докато чрез добив се генерира ново предлагане на стойност едва $46 милиона.

Алгоритъмът за консенсус за доказателство за работа (PoW) на Биткойн работи, разчитайки на миньорите да поддържат сигурността и децентрализацията, като по този начин осигуряват устойчиви на цензура и глобални транзакции. Въпреки опасенията относно централизацията, обширната мрежа от миньори продължава да бъде от решаващо значение за огромната оценка на платформата. Понастоящем миньорите получават 6.25 BTC като възнаграждение на блок, което възлиза на около $46 милиона на всеки 24 часа, въпреки че фиатният еквивалент се колебае в зависимост от спот курсовете.

Според Ву нарастващото търсене, оценявано на около $607 милиона на ден, отчита колебанията в реализираната горна граница – показател, показващ общата сума, която инвеститорите са платили за циркулиращите BTC по текущи цени. Макар и информативен, Ву посочи, че реализираната горна граница и съответно нивото на търсенето, отразено в Биткойн, може да бъде подценено поради разчитането му единствено на транзакциите във веригата.

Анализаторът приписа на този променящ се баланс ролята на потенциален катализатор за по-нататъшни ценови скокове през предстоящите търговски сесии. Той очаква тази тенденция да се засили до следващото халвинг събитие на Биткойн, насрочено за началото на април 2024 г.

Халвингът на Биткойн, който се случва приблизително на всеки четири години, намалява наполовина новите BTC, създавани на блок, като ефективно намалява предлагането. Експертът вярва, че това намаляване на предлагането, съчетано с вече голямото търсене, ще доведе до повишаване на цените, което ще ускори растежа на реализираната горна граница.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.