Home

Биткойн: Предстои най-големият срив за последните 4 години според анализатор

24.06.2024 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предстои най-големият срив за последните 4 години според анализатор

Анализатор, известен в X (Twitter) като TechDev, твърди, че графиката на доминацията на Биткойн (BTC) сигнализира за голям мечи обрат.

Индексът за доминацията на Биткойн (BTC.D) измерва пазарната капитализация на най-голямата криптовалута спрямо капитализацията на останалата част на крипто пазара. Мечият тренд, наблюдаван при BTC.D предполага, че алткойните се подготвят да надминат Биткойн.

TechDev твърди, че графиката на BTC.D показва меча дивергенция на петдневния таймфрейм, което показва, че доминацията на Биткойн отслабва в полза на алткойните:

Петдневната меча дивергенция, изграждаща доминацията на Биткойн, предполага, че активът е готов за най-големия си спад от четири години насам. До тези, които са нови в тази област – добре дошли на дъното на втората вълна на алткойните… Хората често се питат дали ще има алткойн сезон. Просто изчакайте до третата вълна.

Анализаторът използва теорията на вълните на Елиът, която твърди, че бичият актив обикновено следва петвълнов модел, като вълни едно, три и пет са възходящи движения, докато вълни две и четири са корекции. Според теорията третата вълна обикновено е най-дългата и значима по време на ралито.

За да подкрепи оптимистичната си прогноза за алткойните, TechDev сподели осемседмична графика на индекса OTHERS, който проследява пазарната капитализация на всички криптовалути, с изключение на десетте най-големи дигитални актива и стабилни монети.

Графиката показва, че OTHERS отново тества експоненциалната си пълзяща средна (EMA) като подкрепа – модел, подобен на тези, наблюдавани в ранните етапи на бичите пазари през 2017 г. и 2020 г.

Въз основа на графиката, споделена от TechDev, ЕМА изглежда е при нивото около $200 милиарда. Към настоящия момент индексът OTHERS е на стойност приблизително $220.577 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.