Home

Биткойн продължава загубите: Какво трябва да следим тази седмица?

24.06.2024 13:51 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава загубите: Какво трябва да следим тази седмица?

Основният въпрос за предстоящите дни е дали Биткойн може да запази настоящата си позиция, особено с наближаването на края на месеца, тъй като се доближава до нивото от $60,000. 

Напоследък BTC се понижи под няколко пълзящи средни стойности, в резултат на което краткосрочните притежатели претърпяха загуби, тъй като цената падна под съвкупната им ценова база. Към момента на писане на статията стойността на криптовалутата се колебае около $61,200, което отразява почти 5% дневна и 9.5% месечна загуба.

Това доведе до временен спад в търсенето, като особено внимание се обръща на активността на големите инвеститори (китове), тъй като Биткойн достига най-ниската си цена от средата на май насам. 

За засилването на волатилността през тази седмица се очаква да допринесат предстоящото публикуване на данните за безработицата в САЩ и ревизираните данни за БВП за второто тримесечие.

Мнението на анализаторите

Популярният трейдър Crypto Ed отбеляза, че Биткойн изглежда по-слаб от очакваното и прогнозира по-нататъшно понижение.

Междувременно, друг търговец, Daan Crypto Trades идентифицира критични нива в рамките на многомесечния търговски диапазон на Биткойн, като предположи, че ако бичият импулс се запази, отскокът може да доведе до повторно тестване на средния диапазон.

Неуспехът може да доведе до повторен тест на рейнджа.

Фактори и пазарни настроения

През втората половина на седмицата (28 юни) ще бъдат публикувани важни макроикономически данни, включително молбите за помощи при безработица в САЩ, ревизираният БВП за второто тримесечие и индексът на разходите за лично потребление (PCE) за май. Тези данни, особено PCE, са от решаващо значение, тъй като оказват влияние върху политическите решения на Федералния резерв (Фед).

Текущите оценки от инструмента FedWatch на CME Group показват, че пазарите очакват Фед да започне да намалява лихвените проценти през септември, което може да се сметне за критичен момент за криптоактивите.

Матю Диксън, главен изпълнителен директор на Evai, прогнозира, че по-ниски от очакваните резултати на PCE може да окаже положително въздействие върху Биткойн и други рискови активи.

Акции срещу криптовалути

Въпреки лошото представяне на криптовалутите, американските акции се представят по-добре, като миналата седмица S&P 500 достигна нов исторически връх. Тази обратна корелация озадачи мнозина, като беше подчертан значителен спад на шорт интересът към основните борсово търгувани фондове и спад на индекса на волатилността.

Един от пазарните анализатори в X (Twitter) приписа чувствителността на Биткойн към нивата на ликвидност на Фед, които миналата седмица отбелязаха спад от $140 милиарда. Същият анализатор предположи, че настоящите нива може да са на или близо до локално дъно, което потенциално може да се отрази в предстоящо възстановяване на криптоактивите.

Настроения на крипто пазара

Крипто индексът на страха и алчността, който се намира на ниво от 51 към момента на писане на статията, се доближава до най-ниските си нива за 2024 г., което отразява значителна промяна в пазарните настроения. Анализаторите на Santiment отбелязаха засилено чувство на страх и незаинтересованост сред Биткойн търговците, които обикновено предшестват пазарните отскоци поради акумулации от страна на китове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.