Home

Биткойн продължава загубите: Какво трябва да следим тази седмица?

24.06.2024 13:51 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава загубите: Какво трябва да следим тази седмица?

Основният въпрос за предстоящите дни е дали Биткойн може да запази настоящата си позиция, особено с наближаването на края на месеца, тъй като се доближава до нивото от $60,000. 

Напоследък BTC се понижи под няколко пълзящи средни стойности, в резултат на което краткосрочните притежатели претърпяха загуби, тъй като цената падна под съвкупната им ценова база. Към момента на писане на статията стойността на криптовалутата се колебае около $61,200, което отразява почти 5% дневна и 9.5% месечна загуба.

Това доведе до временен спад в търсенето, като особено внимание се обръща на активността на големите инвеститори (китове), тъй като Биткойн достига най-ниската си цена от средата на май насам. 

За засилването на волатилността през тази седмица се очаква да допринесат предстоящото публикуване на данните за безработицата в САЩ и ревизираните данни за БВП за второто тримесечие.

Мнението на анализаторите

Популярният трейдър Crypto Ed отбеляза, че Биткойн изглежда по-слаб от очакваното и прогнозира по-нататъшно понижение.

Междувременно, друг търговец, Daan Crypto Trades идентифицира критични нива в рамките на многомесечния търговски диапазон на Биткойн, като предположи, че ако бичият импулс се запази, отскокът може да доведе до повторно тестване на средния диапазон.

Неуспехът може да доведе до повторен тест на рейнджа.

Фактори и пазарни настроения

През втората половина на седмицата (28 юни) ще бъдат публикувани важни макроикономически данни, включително молбите за помощи при безработица в САЩ, ревизираният БВП за второто тримесечие и индексът на разходите за лично потребление (PCE) за май. Тези данни, особено PCE, са от решаващо значение, тъй като оказват влияние върху политическите решения на Федералния резерв (Фед).

Текущите оценки от инструмента FedWatch на CME Group показват, че пазарите очакват Фед да започне да намалява лихвените проценти през септември, което може да се сметне за критичен момент за криптоактивите.

Матю Диксън, главен изпълнителен директор на Evai, прогнозира, че по-ниски от очакваните резултати на PCE може да окаже положително въздействие върху Биткойн и други рискови активи.

Акции срещу криптовалути

Въпреки лошото представяне на криптовалутите, американските акции се представят по-добре, като миналата седмица S&P 500 достигна нов исторически връх. Тази обратна корелация озадачи мнозина, като беше подчертан значителен спад на шорт интересът към основните борсово търгувани фондове и спад на индекса на волатилността.

Един от пазарните анализатори в X (Twitter) приписа чувствителността на Биткойн към нивата на ликвидност на Фед, които миналата седмица отбелязаха спад от $140 милиарда. Същият анализатор предположи, че настоящите нива може да са на или близо до локално дъно, което потенциално може да се отрази в предстоящо възстановяване на криптоактивите.

Настроения на крипто пазара

Крипто индексът на страха и алчността, който се намира на ниво от 51 към момента на писане на статията, се доближава до най-ниските си нива за 2024 г., което отразява значителна промяна в пазарните настроения. Анализаторите на Santiment отбелязаха засилено чувство на страх и незаинтересованост сред Биткойн търговците, които обикновено предшестват пазарните отскоци поради акумулации от страна на китове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да се качи отново до $70,000 ако пробие това ниво

Перспективите пред Биткойн (BTC) изглеждат обещаващи, ако активът успее да преодолее критично ниво на съпротива.

12.07.2024 20:00 1мин. четене

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Популярен икономист прогнозира ръст на златото, но остава скептичен към Биткойн

Питър Шиф, известен икономист и критик на Биткойн, прогнозира, че на фона на променящата се пазарна динамика златото ще се представи по-добре от водещата криптовалута.

12.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.