НАЧАЛО Други

“Биткойн плажът” на Салвадор ще получи над $200 милиона в инфраструктурни инвестиции

01.09.2022 11:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Биткойн плажът” на Салвадор ще получи над $200 милиона в инфраструктурни инвестиции

Биткойн плажът на Ел Салвадор ще получи нови инфраструктурни инвестиции.

Плажът El Zonte в Ел Салвадор, който е преименуван на “Биткойн плаж” заради приемането на криптовалутата, ще получи инфраструктурни подобрения като част от стратегически план, който ще бъде изпълнен от правителството.

Като се има предвид, че плажът е приел Биткойн, плажът е придобил емблематичен статут. Тези разходи ще отидат за изграждането на чисто нови удобства, които да подобрят ваканционното преживяване на туристите в дестинацията. 

Във връзка с извършването на тези инвестиции президентът Найиб Букеле направи следното изявление на 26 август:

El Zonte за мнозина е известен като “Биткойн плажа”; ние ще оправим площ от 15,000 кв. м., където ще има търговски център, паркинг, плажен клуб, пречиствателна станция, за да съживим района.

Освен района на Ла Либертад, от тези ремонтни дейности ще се възползва и плажът на Сърф Сити, известен като Ел Тунко. Букеле заяви, че инвестицията възлиза на повече от $203 милиона, което включва велоалеи, нова дренажна система и 14 моста.

През тази година ще разширим 21 километра от Литоралния път до четири ленти. И също така ще го направим с хидравличен бетон, който е по-скъп от асфалта, но е много по-дълготраен.

Това е част от втория етап на проекта Surf City, който има за цел да въведе стратегически инициативи за насърчаване на туризма в региона. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс


Ролята на Биткойн в туризма

Тези инвестиции са в съответствие с това, което правителството е заявило в миналото по отношение на ролята, която Биткойн и сърфът са имали за разширяването на националния туризъм, и това съгласуване прави този набор от инвестиции последователен.
Неотдавнашен доклад потвърди, че Салвадор е една от страните в списъка на нациите, които вече са върнали печалбите си от туризъм до нивата, на които са били преди пандемията. Букеле приписва това на три фактора: продължаващата война срещу бандите в страната, развитието на сърф индустрията и Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.