НАЧАЛО Други

“Биткойн плажът” на Салвадор ще получи над $200 милиона в инфраструктурни инвестиции

септември 1, 2022 11:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Биткойн плажът” на Салвадор ще получи над $200 милиона в инфраструктурни инвестиции

Биткойн плажът на Ел Салвадор ще получи нови инфраструктурни инвестиции.

Плажът El Zonte в Ел Салвадор, който е преименуван на “Биткойн плаж” заради приемането на криптовалутата, ще получи инфраструктурни подобрения като част от стратегически план, който ще бъде изпълнен от правителството.

Като се има предвид, че плажът е приел Биткойн, плажът е придобил емблематичен статут. Тези разходи ще отидат за изграждането на чисто нови удобства, които да подобрят ваканционното преживяване на туристите в дестинацията. 

Във връзка с извършването на тези инвестиции президентът Найиб Букеле направи следното изявление на 26 август:

El Zonte за мнозина е известен като “Биткойн плажа”; ние ще оправим площ от 15,000 кв. м., където ще има търговски център, паркинг, плажен клуб, пречиствателна станция, за да съживим района.

Освен района на Ла Либертад, от тези ремонтни дейности ще се възползва и плажът на Сърф Сити, известен като Ел Тунко. Букеле заяви, че инвестицията възлиза на повече от $203 милиона, което включва велоалеи, нова дренажна система и 14 моста.

През тази година ще разширим 21 километра от Литоралния път до четири ленти. И също така ще го направим с хидравличен бетон, който е по-скъп от асфалта, но е много по-дълготраен.

Това е част от втория етап на проекта Surf City, който има за цел да въведе стратегически инициативи за насърчаване на туризма в региона. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс


Ролята на Биткойн в туризма

Тези инвестиции са в съответствие с това, което правителството е заявило в миналото по отношение на ролята, която Биткойн и сърфът са имали за разширяването на националния туризъм, и това съгласуване прави този набор от инвестиции последователен.
Неотдавнашен доклад потвърди, че Салвадор е една от страните в списъка на нациите, които вече са върнали печалбите си от туризъм до нивата, на които са били преди пандемията. Букеле приписва това на три фактора: продължаващата война срещу бандите в страната, развитието на сърф индустрията и Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.