Home

Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс

30.08.2022 17:46 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс

В интервю със CNBC главният изпълнителен директор на Bitfury - Брайън Брукс - коментира инфлацията, Фед и подхода на SEC към регулирането.

Борбата на Федералния резерв (ФЕД) срещу инфлацията потиска цената на Биткойн, твърди главният изпълнителен директор на Bitfury Брайън Брукс в интервюто.

Силни критики към подхода на SEC

Брукс също така разкритикува Комисията по ценни книжа и борси (SEC) за нейното отношение към крипто индустрията, като заяви, че регулаторите трябва да “се стегнат” и да предложат подходящи насоки, вместо да се обръщат към съдилищата. Това, твърди той, вреди на крипто пазарите и Биткойн.

Той отправи сериозни критики към SEC за подхода им към регулирането на крипто сферата, който се изразява предимно в съдебни спорове. 

Регулирането не означава да съдиш хората, а подходът на SEC през последните няколко години беше да не казва на никого какви са правилата предварително, а да съди хората, след като са стартирали проект, основали са компания или са пуснали на борсата токен и след това са накарали хората да си направят извод какви са правилата по-късно. 

Това не е добре и затова в някакъв момент Конгресът и регулаторите трябва да се заемат сериозно да кажат на хората: “Какво е ограничението на скоростта на крипто магистралата?”

Том Емър – представителят на Минесота – също упрекна Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Неговите критики са същите като тези на Брайън Брукс.

Според Емър Комисията противоконституционно разширява ролята си по отношение на дигиталните активи, като кани компании извън регулаторната си сфера да дойдат, за да обсъдят политиката си с тях, само за да причака тези компании с действия по прилагане на законодателството.

Наскоро Адриен Харис от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк изрази подобно мнение, като подчерта нуждата от яснота. В интервю за Wall Street Journal през юни тя заяви: 

Трябва да има прозрачност по отношение на правилата за движение по пътищата тук.

Тя каза, че трябва да се отбягва “регулиране чрез правоприлагане“, при което безопасните практики стават ясни само чрез съдебни действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наближава „момента на истината“ за целия крипто пазар – М. Ван де Поуп


Биткойн като хедж срещу инфлацията

Инфлацията в САЩ понастоящем е 8.5%, което е съвсем леко понижение спрямо скорошния 40-годишен връх от 9.1%, но все още е значително над целта от 2%. Доскоро широко разпространеното мнение в крипто пространството беше, че дефлационните активи като Биткойн ще се представят добре в среда с висока инфлация. В последно време обаче тази теория постоянно се поставя под въпрос.

Според него трейдърите не възприемат BTC като добър хедж срещу инфлацията по време на периоди на крайно затягане на фискалната политика. Поради тази причина цената на BTC може да остане сравнително ниска в краткосрочен план. 

Според Брукс агресивният отговор на Фед на високия инфлационен натиск е охладил пазара.

Колкото повече пазарът очаква твърда политика от страна на Фед, толкова повече хора смятат, че Фед ще запази агресивна позиция, а това по-скоро ще навреди на Биткойн.

От началото на годината Фед провежда агресивно затягане на финансовата политика, като увеличава цената на заемите чрез лихвените проценти. В началото на 2022 г. те бяха близки до нулата. През март Фед увеличи лихвените проценти с 0.25%, през май – с 0.50%, през юни – с 0.75% и през юли – с 0.75%. Общо от началото на годината лихвените проценти бяха повишени с 2.25%.

Представянето на Биткойн може да се дължи на вида инфлация, пред която е изправен настоящият пазар. Според Стивън Любка от Swan Bitcoin, активът се представя добре само в инфлационна среда, причинена от обезценяване на валутата или при печатане на пари. В момента по-голямата част от инфлацията се дължи на прекъсването на веригата за доставки и недостига на основни стоки като пшеница и петрол.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.