НАЧАЛО Биткойн

Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс

август 30, 2022 17:46 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс

В интервю със CNBC главният изпълнителен директор на Bitfury - Брайън Брукс - коментира инфлацията, Фед и подхода на SEC към регулирането.

Борбата на Федералния резерв (ФЕД) срещу инфлацията потиска цената на Биткойн, твърди главният изпълнителен директор на Bitfury Брайън Брукс в интервюто.

Силни критики към подхода на SEC

Брукс също така разкритикува Комисията по ценни книжа и борси (SEC) за нейното отношение към крипто индустрията, като заяви, че регулаторите трябва да “се стегнат” и да предложат подходящи насоки, вместо да се обръщат към съдилищата. Това, твърди той, вреди на крипто пазарите и Биткойн.

Той отправи сериозни критики към SEC за подхода им към регулирането на крипто сферата, който се изразява предимно в съдебни спорове. 

Регулирането не означава да съдиш хората, а подходът на SEC през последните няколко години беше да не казва на никого какви са правилата предварително, а да съди хората, след като са стартирали проект, основали са компания или са пуснали на борсата токен и след това са накарали хората да си направят извод какви са правилата по-късно. 

Това не е добре и затова в някакъв момент Конгресът и регулаторите трябва да се заемат сериозно да кажат на хората: “Какво е ограничението на скоростта на крипто магистралата?”

Том Емър – представителят на Минесота – също упрекна Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Неговите критики са същите като тези на Брайън Брукс.

Според Емър Комисията противоконституционно разширява ролята си по отношение на дигиталните активи, като кани компании извън регулаторната си сфера да дойдат, за да обсъдят политиката си с тях, само за да причака тези компании с действия по прилагане на законодателството.

Наскоро Адриен Харис от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк изрази подобно мнение, като подчерта нуждата от яснота. В интервю за Wall Street Journal през юни тя заяви: 

Трябва да има прозрачност по отношение на правилата за движение по пътищата тук.

Тя каза, че трябва да се отбягва “регулиране чрез правоприлагане“, при което безопасните практики стават ясни само чрез съдебни действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наближава „момента на истината“ за целия крипто пазар – М. Ван де Поуп


Биткойн като хедж срещу инфлацията

Инфлацията в САЩ понастоящем е 8.5%, което е съвсем леко понижение спрямо скорошния 40-годишен връх от 9.1%, но все още е значително над целта от 2%. Доскоро широко разпространеното мнение в крипто пространството беше, че дефлационните активи като Биткойн ще се представят добре в среда с висока инфлация. В последно време обаче тази теория постоянно се поставя под въпрос.

Според него трейдърите не възприемат BTC като добър хедж срещу инфлацията по време на периоди на крайно затягане на фискалната политика. Поради тази причина цената на BTC може да остане сравнително ниска в краткосрочен план. 

Според Брукс агресивният отговор на Фед на високия инфлационен натиск е охладил пазара.

Колкото повече пазарът очаква твърда политика от страна на Фед, толкова повече хора смятат, че Фед ще запази агресивна позиция, а това по-скоро ще навреди на Биткойн.

От началото на годината Фед провежда агресивно затягане на финансовата политика, като увеличава цената на заемите чрез лихвените проценти. В началото на 2022 г. те бяха близки до нулата. През март Фед увеличи лихвените проценти с 0.25%, през май – с 0.50%, през юни – с 0.75% и през юли – с 0.75%. Общо от началото на годината лихвените проценти бяха повишени с 2.25%.

Представянето на Биткойн може да се дължи на вида инфлация, пред която е изправен настоящият пазар. Според Стивън Любка от Swan Bitcoin, активът се представя добре само в инфлационна среда, причинена от обезценяване на валутата или при печатане на пари. В момента по-голямата част от инфлацията се дължи на прекъсването на веригата за доставки и недостига на основни стоки като пшеница и петрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.