НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Обемът на търговията с BTC спада с $265 милиарда

май 3, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Обемът на търговията с BTC спада с $265 милиарда

Обемът на търговията с Биткойн отбеляза значителен спад през последния месец, главно поради прекратяването на програмата на Binance за нулеви такси.

Обемът спадна с над 10 милиона BTC или $265 милиарда, което представлява 65% намаление спрямо март на борсите, проследявани в таблото с данни на The Block.

Причината за този спад беше повторното въвеждане на такси за двойките Биткойн от страна на Binance, което засегна маркет мейкърите и трейдърите, чиито стратегии разчитат на търговските разходи. Binance прекрати през март кампанията си за спот търговия с нулеви такси, инициирана през юли, за да отбележи петата си годишнина.

Въпреки това потребителите на Binance все още могат да търгуват безплатно с Биткойн със стабилната монета TUSD. Краят на кампанията с нулеви такси се отрази и на общия обем на спот търговията на Binance, който намаля до $102 милиарда през април от $319 милиарда през март, намалявайки пазарния ѝ дял на спот пазара до по-малко от 50%.

Намаляването на обема на търговията на Binance се отрази и на общия обем на спот търговията с криптовалути, като той намаля с около 44% спрямо март, възлизайки на $400.5 милиарда през април според данни на The Block.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: БРИКС: Възможна ли е новата валута и ще проработи ли?


Въпреки че е изправена пред съдебни действия от страна на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) във връзка с обвиненията за управление на “незаконна” борса и “фиктивна” програма за съответствие, Binance продължава да поддържа позицията си на основен играч в спот търговията.

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, отхвърли обвиненията и изрази разочарование от съдебния процес. Въпреки споровете, доминиращата позиция на Binance по отношение на дела на открития интерес към фючърсите върху Биткойн остава стабилна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.