НАЧАЛО Биткойн

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

23.02.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

Улрих Биндсейл, генерален директор на отдел “Пазарна инфраструктура и плащания”, и Юрген Шааф, съветник, потвърдиха дългогодишната си гледна точка, че Биткойн няма присъща стойност и представлява риск за обществото и околната среда.

Длъжностните лица изразиха несъгласие с идеята, че инвестициите в Биткойн са изначално безопасни или че неотдавнашното нарастване на стойността му означава неудържим успех. Те поддържат позицията си, че истинската стойност на Биткойн остава нулева.

Въпреки одобрението на първите американски спот Биткойн ETF от Комисията по ценни книжа и борси и последвалия приток на милиарди долари в тези портфейли, Биндсейл и Шааф предупредиха да не се доверяваме непоколебимо на настоящата Биткойн лудост. Те твърдят, че без базови парични потоци или възвръщаемост справедливата стойност на Биткойн остава несъществуваща, оприличавайки оценката му на спекулативна фантазия.

Членовете на персонала на ЕЦБ изтъкнаха три фактора, допринасящи за устойчивостта на Биткойн: пазарни манипулации в нерегулирана среда, търсене на криптовалути в незаконни дейности и недостатъци в регулаторния надзор.

Биндсейл и Шааф подчертаха значението на това властите да останат бдителни при защитата на обществото от потенциалните последици от нестабилността на Биткойн, включително пране на пари, киберпрестъпления, финансови загуби и вреди за околната среда. Те подчертаха необходимостта от постоянни регулаторни усилия за ефективно справяне с тези проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.