НАЧАЛО Биткойн

Биткойн не е нужен, за да оцелее крипто пространството според основателя на Cardano

11.12.2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не е нужен, за да оцелее крипто пространството според основателя на Cardano

Чарлз Хоскинсън, създателят на платформата за децентрализирани финанси (DeFI) Cardano (ADA), изрази противоположно мнение, като предположи, че криптовалутната сфера вече не зависи от Биткойн (BTC) за своята устойчивост.

Хоскинсън заяви, че макар Биткойн да е изиграл ключова роля в инициирането на индустрията, неговата незаменимост е намаляла с появата на по-нови технологии и дигитални активи.

Признавайки историческото значение на Биткойн, Хоскинсън подчерта значението на наличието на дигитален актив, подобен на дигиталното злато:

Биткойн разчита на индустрията за оцеляване и значително се опира на борсите и други инфраструктури, тъй като му липсва самостоятелност в тази сфера. Самата индустрия обаче вече не зависи от Биткойн, за да оцелее. Наличието на дигитален актив като Биткойн със статута на дигитално злато е от полза.

Хоскинсън изтъкна необходимостта флагманската криптовалута да се адаптира към новите технологии. Той направи паралел с предишни технологични преходи, като посочи опита на Microsoft, когато Windows загуби доминиращата си позиция, тъй като индустрията се насочи към мобилните устройства. Той предупреди, че Биткойн може да бъде изправен пред подобна съдба, ако не се развива заедно с променящата се динамика и технологичния прогрес.

Освен това Хоскинсън призова екосистемата на Биткойн да приеме иновациите и да обмисли траектория, която да ѝ позволи да се конкурира с други блокчейн платформи:

Съществува възможност Биткойн да начертае курс, при който да може да се съревновава с Етериум или други платформи. От общността на Биткойн зависи да направи този избор като екосистема. Не вярвам обаче, че преобладаващата вътрешна култура ще позволи лесно това.

Хоскинсън изтъкна усилията на Cardano, насочени към насърчаване на иновациите, посочвайки инициативи като неинтерактивно доказателство за работа (PoW) и протоколи. Той подчерта как Cardano интегрира в своята рамка концепции от началото на 2010 г., като смарт договори и емитиране на активи, за да въведе алтернатива в областта на дигиталните валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.