НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото - най-добре представящата се стока през 2023 г. - почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

Предимства на Биткойн пред златото

Едно от основните предимства на Биткойн пред златото е потенциалът му за дългосрочен растеж. Докато златото се смята за сигурен актив в продължение на векове, флагманската криптовалута съществува само от малко повече от десетилетие.

Тъй като все повече хора осъзнават потенциала на BTC като средство за съхранение на стойност, приемането му вероятно ще продължи да нараства. 

При златото това би било значително по-трудно, защото предлагането му е ограничено и може да се добива с определен темп. Примеането на физически актив, който има силно ограничени темп на добив и предлагане, би трябвало да е по-трудно отколкото достъпен дигитален актив като Биткойн.

Преходът на Биткойн от рискова към защитна инвестиция

Макглоун смята, че BTC може би се намира в преходен период, преминавайки от актив, свързан с риска към по-защитна инвестиция срещу икономическа нестабилност и банкови кризи. Той сравнява Биткойн с банковия индекс KBW, който проследява публично търгуваните банки и банкови институции в САЩ.

Според Макглоун относителната сила на BTC спрямо повечето активи може да показва преориентирането му към глобално дигитално обезпечение и потенциала му да се търгува по-скоро като златото и американските държавни облигации.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin


Изместване на глобалната икономика към Биткойн, злато и облигации

Макглоун също така предполага, че глобалната икономика се измества към Биткойн, злато и облигации поради настоящата рецесия. Той смята, че инвеститорите ще се стремят да купуват спадове в тези активи, тъй като светът се накланя към рецесия.

Освен това той прогнозира, че световната икономика няма да премине през същите периоди на голяма доларова ликвидност, както в миналото, което ще принуди инвеститорите да заемат по-запалена позиция по отношение на Биткойн, злато и облигации.

В заключение, неотдавнашното превъзходство на Биткойн над златото и неговият потенциал за дългосрочен растеж и дефанзивни инвестиции го правят привлекателен актив за инвеститорите в тези несигурни времена. Тъй като световната икономика се измества към рецесия, Биткойн, златото и облигациите могат да станат още по-ценни, тъй като инвеститорите се стремят да намалят риска и да намерят сигурни активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.