НАЧАЛО Крипто Крими

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

Игнатова обаче успя да се измъкне от правоприлагащите органи, изчезвайки след полет до Гърция само две седмици след издаването на федерална заповед за нейния арест и от тогава е в неизвесност.

Проектът е разобличен като измама още през 2015 г., но успява да генерира над $4 милиарда приходи, като само между четвъртото тримесечие на 2014 г. и четвъртото тримесечие на 2016 г. печалбата е близо $3 милиарда.

Сега федералните прокурори на Съединените щати повдигнаха обвинения и на бившата изпълнителна директорка на измамната крипто схема за ролята ѝ в операцията.

В съобщението се казва, че Дилкинска е била екстрадирана от България към САЩ на 20 март и на следващия ден е трябвало да се яви пред американския магистрат съдия Сара Нетбърн.

Според информацията Дилкинска е изправена пред до 40 години затвор.

На 21 март Министерството на правосъдието обвини Дилкинска – бивш ръководител на правния отдел и отдела за съответствие на OneCoin – в измама по електронен път и в заговор за пране на пари. Всяко от обвиненията предвижда максимална възможна присъда от 20 години затвор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо


Твърди се, че Дилкинска е подпомогнала прането на над $400 милиона от приходите на OneCoin и след като е научила за ареста на съучастник, е унищожила уличаващи доказателства и е изпратила уличаващи съобщения.

Прокурорът на САЩ Деймиън Уилямс изтъкна иронията в длъжността на Дилкинска предвид естеството на OneCoin, заявявайки, че  Дилкинска, е изпълнила точно обратното на длъжностното си наименование и се твърди, че е дала възможност на OneCoin да изпере милиони долари незаконни приходи чрез фиктивни дружества.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.