НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Над 700,000 адреса са разпродали всичко миналия месец

23.02.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Над 700,000 адреса са разпродали всичко миналия месец

Анализът на данните от веригата показва, че през последния месец са се изпразнили около 729,400 Биткойн (BTC) портфейла, което поражда спекулации относно причините за тази тенденция.

В неотдавнашен доклад на Santiment, водеща фирма за крипто анализи, се разглеждат колебанията в метриката “Общо количество притежатели” на Биткойн в сравнение с Етериум (ETH) и Tether (USDT). Тази метрика проследява общия брой адреси с ненулев баланс в блокчейна.

Увеличението на тази метрика обикновено означава или поява на нови адреси, или завръщане на предишни инвеститори в пространството на криптовалутите, което показва потенциален растеж и приемане в дългосрочен план.

Обратно, намаляването предполага, че някои инвеститори са предпочели да ликвидират всичките си авоари, което сигнализира за нетно намаляване на броя на притежателите. 

Приложената графика илюстрира траекторията на “Общото количество притежатели” на BTC, Eтериум и Tether през последната година.

Интересно е, че докато при Етериум и Tether се наблюдава постоянно нарастване на броя на притежателите, при Биткойн се наблюдава спад от 20 януари насам. Това несъответствие може да се дължи на конкретно събитие, засягащо единствено Биткойн.

Малко след началото на януари 2024 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде одобрение на спот борсово търгувани фондове (ETF), свързани с Биткойн, което позволява на инвеститорите да инвестират косвено в актива чрез традиционните пазари.

Това развитие вероятно е повлияло на притежателите да мигрират към ETF, особено на тези, които не са запознати с портфейлите и борсите за криптовалути.

Последвалото намаление на “Общото количество притежатели” за Биткойн корелира с одобрението на ETF, тъй като инвеститорите търсеха експозиция чрез въпросните алтернативни начини. Като се има предвид, че ETF не са налични за Етериум и Tether, тяхното приемане продължи да се покачва, като и двете регистрираха рекордни стойности на броя на притежателите.

От Santiment предполагат, че всички бъдещи активи, които имат спот ETF-и вероятно ще претърпят подобен спад в активните портфейли в съответните мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.