НАЧАЛО Други

Биткойн може да стигне половината от капитализацията на златото – VanEck

04.06.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да стигне половината от капитализацията на златото – VanEck

Главният изпълнителен директор на компанията за управление на инвестиции VanEck смята, че пазарната капитализация на Биткойн (BTC) в крайна сметка ще достигне поне половината от пазарната капитализация на златото.

Ян ван Ек заяви, че на традиционните финанси (TradFi) може да им отнеме до едно десетилетие, за да увеличат пазарната капитализация на Биткойн до $7.85 трилиона в скорошно интервю със Скот Мелкер.

Ван Ек отбеляза:

В крайна сметка Биткойн ще стане поне наполовина по-малък от пазарната капитализация на златото. Мисля, че това ще отнеме още пет или десет години. Нашите традиционни финансови партньори все още са много объркани от Биткойн и не искат да го обсъждат, но клиентите им ги карат да го разглеждат. Така че ни предстои дълъг път. Освен това поведението им при покупка не е полезно. Те искат да купуват на върховете, а след това предполагат, че на дъната ще се стигне до нула. Те не умеят да разпределят.

Понастоящем пазарната капитализация на златото възлиза на около $15.7 трилиона.

По-нататък той заяви:

В Съединените щати има много компании, очевидно и в Европа, които управляват портфейлите на хората вместо тях. Надеждата ми е, че тези мениджъри на портфейли ще бъдат достатъчно непредубедени, за да разгледат златото или Биткойн в подходящия момент от цикъла, и достатъчно дисциплинирани, за да се възползват от тези тенденции за своите клиенти, защото аз някак си се отказвам от [идеята], че крайните клиенти го разбират.

Ван Ек също така вярва, че сред инвеститорите извън САЩ има все по-голям апетит да притежават Биткойн, защото той не е под контрола на Обществото за световна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.