НАЧАЛО Други

Биткойн може да означава края на американската мечта – Раул Пал

септември 6, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да означава края на американската мечта – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал смята, че инвестирането в криптовалути и технологии е единственото средство за подготовка за това, което той нарича "ерозия на американската мечта".

Пал подчерта стагнацията на реалните заплати в САЩ, които са останали на равнището от 1965 г., когато са коригирани с инфлацията. Той характеризира тази ситуация като безкраен цикъл на отчаяние.

Крипто ентусиаст изтъкна и непрекъснатото покачване на цените на активите и дълга в САЩ, съпроводено с намаляване на продължителността на живота.

Дългът на САЩ в процентно съотношение към БВП

Пал твърди, че предстоящите президентски избори през 2024 г. ще изострят обществените проблеми на страната, особено с появата на “deep fake” технологията и дезинформация, генерирана от изкуствен интелект.

Той прогнозира, че през 2024 г. Федералният резерв ще печата повече пари, а правителството ще предоставя допълнителни пакети от помощи, за да повлияе на гласоподавателите, което допълнително ще допринесе за цикъл на парична експанзия и намаляване на благосъстоянието сред населението. Това, според него, ще доведе до нарастващи нива на отчаяние.

Pal многократно подчерта, че единственото спасение от това положение е да притежаваме активи, които се развиват добре при такива обстоятелства, а именно инвестиции в криптовалути и технологии. 

Той категоризира всички останали активи като капани за богатство. Инвестирането в тези активи, дори и в малки суми, може да породи усещане за контрол и готовност за развоя на събитията. Според него няма жизнеспособни алтернативи и е важно да избирате инвестициите си разумно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.