НАЧАЛО Блокчейн

Лондонската фондова борса проучва платформи за търговия на блокчейн

септември 5, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лондонската фондова борса проучва платформи за търговия на блокчейн

The London Stock Exchange Group (LSEG.L) активно проучва потенциала на блокчейн технологията за разработване на цялостна дигитална пазарна екосистема за набиране на капитал и прехвърляне на активи от различни класове.

Мъри Рос, който ръководи капиталовите пазари в LSEG, разкри, че борсата е потопена в проучване на жизнеспособността на платформа за търговия, базирана на блокчейн, в продължение на приблизително една година и сега е постигнала важен етап.

Начинанието на LSEG е в унисон с по-широка тенденция във финансовия сектор, където много утвърдени институции обмислят как блокчейн технологията може да рационализира издаването и търговията с финансови инструменти.

В изявление, предадено по електронната поща на Reuters, компанията заяви:

LSEG е в процес на проучване на стратегии за създаване на цялостна екосистема на дигиталния пазар, която насърчава по-ефективното и рентабилно набиране на капитал и прехвърляне на активи в различни категории активи.

Рос подчерта пред Financial Times, че основният фокус на LSEG не е създаването на инфраструктура за криптовалути. Тяхната цел е по-скоро да използват блокчейн технологията, за да повишат ефективността на конвенционалните процеси, свързани с покупката, продажбата и защитата на традиционните активи, като същевременно гарантират спазването на регулаторните стандарти.

Крайната цел е да се направят тези процедури по-безпроблемни, икономични и прозрачни.

LSEG обмисля създаването на отделно юридическо лице, посветено на управлението на сегмента на дигиталните пазари, като стремежът е то да започне да функционира в рамките на една година, в зависимост от регулаторните одобрения. Понастоящем компанията е в процес на обсъждане с регулаторни органи от множество юрисдикции, както и с британското правителство и Министерството на финансите, за да развие своите инициативи, основани на блокчейн.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.