НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

02.12.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

Анализаторите прогнозират потенциален скок на цената на BTC към границата от $40,000, считайки я за значителна точка на привличане за Биткойн.

В пазарна актуализация експертите от платформата за дигитални активи Matrixport прогнозираха скок след четвъртото халвинг събитие, който може да тласне Биткойн към достигане на $125,000. Тази прогноза се основава на историческите тенденции, при които намалените възнаграждения за добив създават недостиг, което често води до рали.

Халвинг събитията на Биткойн са ключови моменти в неговия цикъл, като противодействат на инфлацията и поддържат дефицита на актива.

Сред притежателите на Биткойн нараства очакването за одобрение на спот Биткойн ETF. Рик Еделман, основател на Съвета на финансовите професионалисти за дигитални активи (DACFP), предположи, че 77% от консултантите с нетърпение очакват тези одобрения, за да предложат крипто експозиция на своите клиенти.

Неотдавнашно проучване на Еделман сочи, че 47% от финансовите консултанти лично притежават Биткойн, което придава надеждност на техните препоръки.

Очакванията за навлизане на още институции на пазара на BTC се увеличават, особено при потенциални одобрения на спот Биткойн ETF-и.

Тези развития подтикват и инвеститорите на дребно да купуват Биткойн в очакване на следващия бичи пазар. Въпреки това, както много експерти прогнозират, този път бичият цикъл няма да бъде контролиран от инвеститорите на дребно, а от големите играчи, особено след потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Как може да се отрази халвинга върху цената на Биткойн

Дългоочакваното четвърто халвинг събитие на Биткойн е съвсем близо до нас – 19 април 2024 г. Това събитие се случва приблизително на всеки четири години и намалява възнаграждението, за добит блок от миньорите, наполовина – от 6.25 BTC на 3.125 BTC.

24.02.2024 15:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.