НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт

04.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт

Между октомври 2023 г. и април 2024 г. Биткойн (BTC) предизвика вълнение и оптимизъм със значими развития. Въпреки това сегашните настроения около водещата криптовалута са засенчени от несигурност и опасения относно бъдещата му траектория.

Одобрението на девет спот борсово търгувани фонда (ETF) за BTC през януари подхрани надеждите за широко институционално приемане – настроение, подсилено от интереса на BlackRock. Освен това, след халвинг събитието на Биткойн се появиха прогнози за достигане на $100,000 в близко бъдеще и $300,000 до края на годината. През по-голямата част от последния месец обаче криптовалутата отбеляза спад.

Въпреки че през март достигна връх от $73,000, стойността на Биткойн се понижи под $60,000 и трудно поддържаше границата от $57,000. Докато някои експерти очакват възстановяване през първата седмица на май, други, включително опитни анализатори, предполагат, че цикълът може би вече е достигнал своя връх.

Питър Бранд, основател на Factor Trading и уважаван анализатор, наскоро заяви, че има 25% вероятност нивото от $73,000 да бележи върха на този цикъл. Той предположи потенциален спад до $30,000, позовавайки се на концепция, известна като “експоненциален разпад”, според която всеки цикъл на Биткойн е с около 20% по-малък от предходния. Преди това експертът бе прогнозирал връх от $72,723, използвайки тази методология.

Бъдещата траектория на Биткойн остава несигурна, като се задават въпроси дали той е достигнал своя връх в този цикъл или предстои по-силен бичи период. Видно е обаче, че водещата криптовалута в света се сблъска със скорошни предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт”
  1. Който мисли така глупаво може да разтвори бузки и да го поеме,докато рейтингът расте😃

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.