НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да консолидира два месеца след халвинга – Bitfinex

03.05.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да консолидира два месеца след халвинга – Bitfinex

Анализаторите от Bitfinex прогнозират потенциална фаза на консолидация за Биткойн с продължителност до два месеца след халвинга.

Текущата цена на Биткойн, която се движи близо до $58,600, се разглежда като ключов индикатор за по-широкия пазар на криптовалута.

Анализаторите предполагат, че въпреки халвинга, положителното му въздействие върху цените може да отнеме време, за да се прояви, което вероятно ще повлияе през следващите месеци, когато икономиката се стабилизира.

Докладът на Bitfinex Alpha подчертава устойчива макроикономическа среда с ниски перспективи за краткосрочни намаления на лихвените проценти.

Той също така отбелязва, че потребителите и предприятията са по-добре информирани за икономическите условия, отколкото в предишни пазарни цикли. Вследствие на това анализаторите очакват цената на Биткойн да варират в диапазона от $10,000 през следващите 1-2 месеца, отразявайки период на консолидация.

Търговците и анализаторите наблюдават потенциална промяна в пазарната динамика, като доминирането на Биткойн вероятно ще достигне своя връх, тъй като вниманието се насочва към алтернативни криптовалути.

Етериум, по-специално, показа сила срещу Биткойн, превъзхождайки го за две последователни седмици. Тази тенденция подчертава ролята на ETH като водещ индикатор за пазара на алткойни, което предполага, че по-широките пазарни тенденции могат да последват примера.

Checkmate, водещ анализатор в Glassnode, коментира консолидацията на Биткойн, отбелязвайки постепенно „намаляване на ливъриджа“ във фючърсните договори за Биткойн от средата на март. Това сигнализира за предпазлив подход сред инвеститорите след повишената волатилност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.