НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да достигне нулеви емисии до 2024 г.

септември 7, 2022 11:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да достигне нулеви емисии до 2024 г.

Биткойн често става обект на критики относно въглеродния отпечатък на добива, но това може да се промени, след като все повече оператори на добивни съоръжения избират възобновяеми източници на енергия.

Твърди се, че Биткойн ще постигне нулеви нетни емисии до декември 2024 г. Това би направило най-голямата криптовалута първата парична система, която постига това, според проучване на BatCoinz

Прогрес към нулеви емисии

Авторите на доклада твърдят, че 62.4% от добивът на Биткойн мрежата в момента има нулеви емисии. Очаква се до март 2023 г. дейността да има 72.7% нулеви емисии въз основа на новообявените въглеродно негативни инициативи и проекти.

Заключението на проучването се основава на използването на изгорял газ за захранване на добива на биткойни, който от май 2021 г. насам нараства с 8.3 MW на месец.

Предвиждаме, че добивът на Биткойн, използващ изпускан метан като енергия, първоначално ще нараства само с 83% от темпа на растеж на добива на факелен газ (6.9 MW/месец). Въз основа на този по-скромен темп на растеж прогнозираме, че мрежата на Биткойн ще стане напълно въглеродно неутрална през четвъртото тримесечие на 2024 г.

Освен това в анализа се признава, че скоростта на хеширане вероятно ще се увеличи заедно с потреблението на енергия с растежа на Биткойн. Посочва се също, че използването на възобновяеми източници на енергия в мрежата и ефективността на миньорите нарастват и ще осигурят противовес на хеш-рейта.

Като цяло въглеродният отпечатък на Биткойн е обект на наблюдение от страна на различни юрисдикции, като темата привлича внимание от страна на регулаторните органи. Така например Белият дом поръча проучване за определяне на потреблението на енергия от Биткойн и криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли спадове при Биткойн през септември?


В същото време различни оператори на добивни предприятия все по-често се обръщат към възобновяеми източници, за да намалят въглеродния си отпечатък.

В тази насока, търсенето на електроенергия от Биткойн е намаляло с 21% от началото на годината. Забележително е, че спадът съвпадна с продължаващия срив на криптопазара. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене