НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да достигне нулеви емисии до 2024 г.

07.09.2022 11:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да достигне нулеви емисии до 2024 г.

Биткойн често става обект на критики относно въглеродния отпечатък на добива, но това може да се промени, след като все повече оператори на добивни съоръжения избират възобновяеми източници на енергия.

Твърди се, че Биткойн ще постигне нулеви нетни емисии до декември 2024 г. Това би направило най-голямата криптовалута първата парична система, която постига това, според проучване на BatCoinz

Прогрес към нулеви емисии

Авторите на доклада твърдят, че 62.4% от добивът на Биткойн мрежата в момента има нулеви емисии. Очаква се до март 2023 г. дейността да има 72.7% нулеви емисии въз основа на новообявените въглеродно негативни инициативи и проекти.

Заключението на проучването се основава на използването на изгорял газ за захранване на добива на биткойни, който от май 2021 г. насам нараства с 8.3 MW на месец.

Предвиждаме, че добивът на Биткойн, използващ изпускан метан като енергия, първоначално ще нараства само с 83% от темпа на растеж на добива на факелен газ (6.9 MW/месец). Въз основа на този по-скромен темп на растеж прогнозираме, че мрежата на Биткойн ще стане напълно въглеродно неутрална през четвъртото тримесечие на 2024 г.

Освен това в анализа се признава, че скоростта на хеширане вероятно ще се увеличи заедно с потреблението на енергия с растежа на Биткойн. Посочва се също, че използването на възобновяеми източници на енергия в мрежата и ефективността на миньорите нарастват и ще осигурят противовес на хеш-рейта.

Като цяло въглеродният отпечатък на Биткойн е обект на наблюдение от страна на различни юрисдикции, като темата привлича внимание от страна на регулаторните органи. Така например Белият дом поръча проучване за определяне на потреблението на енергия от Биткойн и криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли спадове при Биткойн през септември?


В същото време различни оператори на добивни предприятия все по-често се обръщат към възобновяеми източници, за да намалят въглеродния си отпечатък.

В тази насока, търсенето на електроенергия от Биткойн е намаляло с 21% от началото на годината. Забележително е, че спадът съвпадна с продължаващия срив на криптопазара. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.