НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Бичият пазар по-близо от очакваното?

декември 19, 2022 7:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Бичият пазар по-близо от очакваното?

Биткойн се нуждае само от още един ключов сигнал от веригата, за да започне класически бичи пазар, казва анализаторът Дейвид Пюел. 

На 17 декември създателят на коефициентът на Пюел каза, че сцената е почти подготвена за края на мечия пазар за цената на най-голямата криптовалута.

Коефициентът на Пюел е технически индикатор, който може да се използва за оценка на състоянието на пазара на криптовалути, по-специално в контекста на добива на Биткойн. Той се основава на идеята, че приходите, генерирани от миньорите, могат да окажат влияние върху цената на актива с течение на времето, тъй като те са принудени да продават определено количество от своите възнаграждения, за да покрият фиксираните разходи за своя хардуер.

Индикаторът се изчислява, като се раздели дневната стойност на емисията Биткойн (в щатски долари) на 365-дневната пълзяща средна стойност на дневната емисия на токени. Когато коефициентът на Пюел е висок, това означава, че дневната стойност на емисията на BTC е значително по-висока от дългосрочната средна стойност, което потенциално показва, че пазарът е в балон или е надценен. Когато коефициентът е нисък, това сочи, че дневната стойност на емисията на биткойни е по-ниска от дългосрочната средна стойност, което може да индикира, че пазарът е подценен.

Мнозина призовават за нови дъна при Биткойн, с прогнози за спад до $12,000 или дори по-ниско през този цикъл. Не всички обаче са толкова песимистично настроени за перспективите на най-голямата криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Защо може да има голям спад? Представя ли той възможност?


Какво да следим при Биткойн?

Дейвид Пюел подчерта, че две съществени явления във веригата, индикират потенциално възстановяване на цената на BTC. Дългосрочните притежатели (LTH) устояват на желанието да продават, въпреки че Биткойн е спаднал с над 70% от последния си исторически връх.

В същото време краткосрочните спекуланти изпитват остра болка от последните ценови действия. Тази кохорта инвеститори вероятно вече в по-голямата си част са изчезнали от пазара.

Според Пюел е нужно повишаване на мрежовата активност от страна на всички участници.

Във веригата са необходими три фактора за бичи пазар: 

  1. Поведение на задържане от страна на дългосрочните инвеститори. 
  2. Болезнени загуби от страна на краткосрочните спекуланти. 
  3. Мрежова активност от всички.

Лично виждам 1 и 2. 

3 все още е недостатъчно убедителен.

Той добави, че по-силни макроикономически условия ще подпомогнат обрата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене