НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ликвидацията на шортове за $1.5 милиарда очакват инвеститорите, ако цената пробие над $72,000

07.06.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ликвидацията на шортове за $1.5 милиарда очакват инвеститорите, ако цената пробие над $72,000

Блокчейн анализаторът Уили Ву предполага, че вълна от ликвидация може да започне, след като Биткойн (BTC) достигне $72,000.

Ву посочва, че къси позиции на стойност около $1.5 милиарда са готови за ликвидация, достигайки до $75,000 и повече.

Ву също се задълбочава в Биткойн макроосцилатора (BMO), който съчетава четири индикатора: пазарна стойност към реализирана стойност (MVRV), съотношение на среднопретеглена цена (VWAP), “cumulative value-days destroyed” (CVDD) и съотношение на Шарп.

MVRV оценява пазарната капитализация на Биткойн по отношение на неговата реализирана капитализация, като помага при определяне на неговата оценка.

VWAP изчислява средната търгувана цена на актив, като взема предвид както обема, така и цената, като помага на търговците да преценят състоянието му на покупка или продажба.

CVDD проследява кумулативната сума на показателя, който взема предвид времето от последното преместване на монетите, спрямо възрастта на пазара.

Коефициентът на Шарп, от друга страна, сравнява възвръщаемостта на инвестицията с нейния риск, предлагайки представа за нейното коригирано спрямо волатилността представяне.

Ву обяснява: „2.5 месеца на консолидация на фона на възходящо търсене бяха от полза за Биткойн, позволявайки повече място за растеж на цените преди потенциален пик.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.