НАЧАЛО Други

Биткойн: Лихтенщайн приема криптовалута за държавни услуги

май 9, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Лихтенщайн приема криптовалута за държавни услуги

Лихтенщайн, малка европейска държава, разположена между Швейцария и Австрия, одобри Биткойн като опция за плащане на определени държавни услуги.

Министър-председателят Даниел Риш разкри решението, заявявайки, че депозитите в Биткойн ще бъдат обменяни за швейцарски франкове.

Резервите на страната в размер на 2.23 милиарда швейцарски франка също могат да бъдат инвестирани в Биткойн в бъдеще.

Този ход отличава Лихтенщайн от страните, които се борят за регулиране на криптовалутите. Прогресивният подход е в съответствие с нарастващата тенденция за глобално приемане.

Салвадор стана първата държава, която прие Биткойн като законно платежно средство през 2021 г., докато Украйна легализира криптовалутите, а Маями започна да приема данъчни плащания в Биткойн.

В Европа също се наблюдава развитие в областта на регулирането на криптовалутите, като Европейският парламент прие регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Германия и Франция разполагат със собствени рамки за криптовалутите. Въпреки това в световен мащаб все още липсва консенсус по отношение на регулирането, а държави като Малта и Швейцария подкрепят криптовалутите, докато други налагат ограничения.

Въпреки регулаторната несигурност Биткойн остава относително стабилен, като през последните 24 часа отбеляза спад от едва 1.8%, с цена на търговия от $27,460.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.