НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Binance възобнови тегленията и обясни внезапния отлив на BTC

май 8, 2023 13:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Binance възобнови тегленията и обясни внезапния отлив на BTC

Крипто борсата Binance поясни, че неотдавнашните съобщения за значителен отлив на Биткойн (BTC) са били подвеждащи.

В съобщение в Twitter на 8 май борсата обясни, че така наречените “изходящи потоци” всъщност са били вътрешни трансфери между нейните горещи и студени портфейли, предизвикани от корекции на адресите.

Обяснение на големите изходящи потоци

През последните 24 часа данните от Coinglass сочат, че Binance е станала свидетел на отлив на приблизително 180,000 BTC. Тази информация беше подкрепена и от CryptoQuant, съобщавайки, че през последните два дни на борсата са наблюдавани изходящи потоци от близо 190,000 BTC.

Тези доклади предизвикаха загриженост в крипто общността, което доведе до притеснения за цялостния баланс на борсата. Ръководителят на отдела за проучвания на CryptoQuant, Хулио Морено, обаче, уточни, че транзакциите, включващи 117,000 и 40,000 BTC, са били трансфери към новосъздадени адреси, собственост на Binance.

Морено изчисли, че изходящите потоци от Binance вероятно са били около 10,100 BTC.

Пазарният анализатор Джо Консорти от Bitcoin Layer изтъкна, че Binance не се е сблъскала със значително намаление на баланса си в Биткойн. Консорти обясни объркването с неправилно обозначени портфейли от различни доставчици на услуги, поради което рутинното разбъркване на портфейли изглежда така, сякаш има отлив на депозити.

Той заяви:

В действителност изходящите потоци от BTC са далеч по-незначителни, като през изминалата седмица възлизат само на -11,000.

Междувременно Binance подчерта, че данните на DeFiLlama предоставят точна информация относно движението на нейните портфейли. Според тези данни борсата притежава Биткойн на стойност приблизително $16.9 милиарда, докато общата стойност на активите в платформата възлиза на $65.61 милиарда.

В отделно развитие по-рано днес Binance обяви усилията си да активира поддръжката на Биткойн Lightning мрежата. Това решение беше продиктувано от проблеми с претоварването на мрежата, които принудиха борсата да спре тегленията два пъти в рамките на 24 часа.

Binance спира тегленията на BTC

Наскоро Binance възстанови тегленията на Биткойн (BTC) след временно спиране поради безпрецедентното претоварване на мрежата на Биткойн.

В неделя Binance спря тегленията на Биткойн за около два часа в отговор на рязкото нарастване на непотвърдените транзакции, които достигнаха рекордно високи стойности. Друга кратка пауза настъпи по-късно същия ден, като продължи малко повече от два часа.

В туитър Binance заяви, че е коригирала таксите си, за да предотврати подобни случаи в бъдеще. Те ще продължат да наблюдават активността във веригата и ще направят допълнителни корекции, ако е необходимо.

По време на второто спиране броят на непотвърдените транзакции беше близо 500,000, в сравнение с около 400,000 по време на първата пауза. Оттогава обаче цифрата започна да намалява и в момента възлиза на малко над 430,000 за период от 12 часа.

Таксата за транзакция отбеляза значителен скок през последните месеци, като настоящата средна такса достигна най-високото си ниво за период от две години. Според данни, получени от YCharts, настоящата такса за транзакция се е покачила до $19.21, отбелязвайки изумително увеличение от 789% в сравнение със съответния период на предходната година.

Цената на Биткойн отбеляза постепенен спад и в момента е на ниво около $27,900, което отразява спад от 3.1% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.