НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Има много търсене, но няма достатъчно предлагане

01.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Има много търсене, но няма достатъчно предлагане

Главният директор по инвестициите на Bitwise Мат Хоуган наскоро направи оценка на текущия пазарен пейзаж, като отбеляза нарастване на търсенето на Биткойн ETF от страна на различни групи инвеститори.

Това нарастване на интереса се дължи на факта, че инвеститорите на дребно, институциите, хедж фондовете и независимите финансови консултанти проявяват все по-голям ентусиазъм към ETF като средство за достъп до пазара на Биткойн. Хоуган подчерта широката привлекателност на ETF-ите, изтъквайки тяхната достъпност за индивидуални инвеститори, както и за по-големи финансови институции.

Анализаторите предвиждат по-нататъшно нарастване на институционалното участие през следващите месеци, особено когато големите банки започнат да проучват Биткойн ETF. Хуган оприличи тази тенденция на ключов момент за Биткойн, подобен на “IPO момент”, като предположи, че това означава нова фаза на откриване на цените на криптовалутата.

Хоуган също така обърна внимание на дисбаланса между търсенето и предлагането, който води до повишаване на цената на Биткойн. Той отбеляза, че борсово търгуваните фондове са придобили значително количество Биткойн в сравнение с относително ограниченото предлагане, генерирано от миньорите, което подчертава високото търсене на Биткойн.

В перспектива Хоуган ревизира прогнозите на Bitwise за 2024 г., като предположи, че Биткойн потенциално може да надхвърли $100,000, посочвайки като фактори за това продължаващата динамика на търсенето и предлагането и предстоящото халвинг събитие през април.

Що се отнася до бъдещето на Биткойн ETF-ите, Хоуган прогнозира консолидация на пазара, предвиждайки няколко доминиращи играчи да се задържат в дългосрочен план. Той също така очаква продължаване на иновациите в предлагането на ETF, включително въвеждането на нови функции като покрити кол опции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.