НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво може да предстои догодина? – Майкъл ван де Поуп

декември 27, 2022 9:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво може да предстои догодина? – Майкъл ван де Поуп

Анализаторът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) може да удвои стойността си през следващата година.

Той вижда възход на хоризонта въпреки широко разпространените негативни настроения на пазарите на дигитални активи. Неговата тези дори разчита на тях в известен смисъл.

В YouTube видео Ван де Поуп сподели, че в момента активът се търгува в широк диапазон със съпротива на $18,600 и подкрепа около $12,300.

Биковете на Биткойн трябва да преодолеят непосредствената ѝ съпротива, за да получат някаква инерция.

Всичко, което е под $18,600, може да бъде класифицирано като отклонение или може да бъде класифицирано като продължение на тенденцията. 

Ако не успеем да се изкачим над $18,600, [можете да се окаже, че] гледаме към $12,300.

Той също така подчерта, че тъй като мнозинството са фокусирани върху низходящия сценарий, то вероятно няма да видим спад. 

Ван де Поуп посочи нивото, над което биковете на BTC трябва да изтласкат криптовалутата, за да предизвикат шорт скуиз, който да допълни инерцията на импулса.

Ван де Поуп каза:

Ако успеем да пробием $20,600, ще нарушим тренда, защото пробиваме тези върхове ($20,000) и количеството [стопове на шорт позиции] над този връх ще бъде [значително], което означава, че най-вероятно ще имаме скок до този блок [от позиции] тук, който е $29,200, и вероятно ще продължим да се движим към блока около $38,500, тъй като смятам, че просто ще вземем ликвидност над него.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване


Какво е шорт скуиз?

Това е ситуация, при която цената на даден актив, се повишава значително за кратък период от време. Това може да се случи, когато има голям брой инвеститори, които залагат, че цената ще спадне (стратегия, известна като „шортване“), а вместо това цената се увеличава. 

Тъй като тя се увеличава, продавачите могат да бъдат принудени да купят на по-висока цена, за да покрият позициите си, което може да осигури допълнителна възходяща инерция.

Шорт скуиз може да бъде предизвикан от редица фактори, включително неочаквано събитие или съобщение, което води до повишаване на цената, липса на ликвидност на пазара или внезапно нарастване на търсенето. Резултатът може да бъде бързо и драматично увеличение, което може да бъде финансово опустошително за инвеститорите, които са с шорт позиции и да обърне пазарния сантимент.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум дава тревожни признаци – ето защо


Нека разгледаме пример

Представете си, че даден актив се търгува на цена от $50. Инвеститор смята, че акциите са надценени и решава да заложи срещу тях, като шортне 100 единици по $50 за всяка. Това означава, че инвеститорът заема 100 бройки от някой друг и ги продава с надеждата, че цената ще спадне, за да може да ги купи обратно на по-ниска цена и да ги върне на заемодателя, като прибере разликата като печалба.

Сега да кажем, че се случи нещо неочаквано – например се появяват благоприятни регулации, касаещи актива или други положителни новини. Това може да доведе до увеличаване на търсенето на актива, което ще доведе до повишаване на цената. Тъй като тя се увеличава, инвеститорът, който има къси акции, може да бъде принуден да ги изкупи обратно на по-висока цена, за да покрие позицията си и да ограничи загубите си.

Тъй като все повече и повече трейдъри с шорт позиции са принудени да купуват актива, за да покрият позициите си, търсенето се увеличава, което може допълнително да повиши цената. Това може да доведе до „шорт скуиз“, тъй като те биват изтласкани от позициите си поради нарастващата цена. Резултатът може да бъде бързо и драматично увеличение на цената.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене