НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Как да определим началото на бичи пазар? – Santiment

януари 6, 2023 7:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Как да определим началото на бичи пазар? – Santiment

Фирмата за криптоанализи Santiment анализира пазара, за да сподели перспективата си за ключовите фактори, които могат да го задвижат.

Кои катализатори ще поставят началото на следващия бичи пазар на дигиталните активи?

В нов анализ Santiment отбелязва, че когато пазарите се разгърнат, дискусиите в социалните медии за криптоактивите обикновено са по-фокусирани върху Биткойн (BTC), отколкото в момента.

Споменава се, че обикновено 1/5 от тези дискусии са фокусирани върху флагманската криптовалута при идеални пазарни условия.

… Биткойн все още не е обект на внимание с честотата, която смятаме за здравословна, за да могат останалите криптопазари да процъфтяват. При идеални пазарни условия BTC съставлява приблизително 1/5 от всички обсъждания на активи.

santiment

От аналитичната компания казват, че 1/6 до 1/8 от дискусиите за класа активи са били съсредоточени върху Биткойн през втората половина на 2022 г. 

Както е показано на графиката по-горе, нека видим кога интересът на търговците към Биткойн ще започне отново да се колебае последователно над тази линия на равновесие. 

Този сигнал, заедно с известно недоверие към борсите, което се разсейва с течение на времето и (да се надяваме) правосъдието бъде въздадено срещу бившия(те) основател(и) на FTX, би трябвало да бъде рецепта за възстановяване, като навлизаме в новата година.

Най-голямата криптовалута е спаднала с повече от 75% от историческия си връх от над $69,000, който достигна през ноември 2021 г.

Santiment отбелязва, че 2022 г. е представлявала „година на натрупване“ в четиригодишния цикъл на Биткойн.

2014 г., 2018 г. и 2022 г. бяха исторически лоши години през вече 14-годишното съществуване на BTC.

И не е случайно, че всички те идват след страхотни, ултра бичи години, които установиха нови исторически върхове (2013, 2017, 2021 г.). Въпреки че не е перфектен алфа барометър за прогнозиране дали цените ще се повишават или понижават, моделът, при който на всеки четири години се наблюдава еуфоричен етап, последван от страшна фаза на прибиране на печалбите, е станал доста предвидим.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Едва 22% от Етериум стейкърите са на печалба


Бичите и мечи пазари на Биткойн

Редно е да вземем предвид, че Биткойн е сравнително нов актив, и няма дълга история на бичи и мечи пазари, която да бъде проучена. 

От създаването си досега активът е преминал през няколко пазарни цикъла.

Първият бичи пазар за Биткойн настъпи в края на 2013 г., когато цената на криптовалутата се повиши от около $100 до почти $1,000. Това беше последвано от мечи пазар, продължил няколко години, по време на който цената на Биткойн спадна до около $200.

Оттогава насам за Биткойн е имало още няколко бичи и мечи пазара. През 2017 г. цената на Биткойн достигна исторически връх от почти $20,000, след което през 2018 г. отново спадна до около $3,000.

Трудно е да се предвиди със сигурност как ще се развият бъдещите бичи и мечи пазари за Биткойн. Криптовалутите са известни със своята волатилност и значителните ценови колебания не са рядкост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене