НАЧАЛО Алткойни

Едва 22% от Етериум стейкърите са на печалба

януари 4, 2023 20:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едва 22% от Етериум стейкърите са на печалба

Въпреки криптовалутния мечия пазар с падането на цените на Етериум (ETH) все по-малко стейкъри остават na пeчалба.

Според данни от Dune Analytics, Етериум стейкърите са предимно на загуба. Само тези, които са залагали ETH на цени, по-ниски от настоящите нива от около $1,200 все още са на печалба.

Информацията сочи, че едва 22.5% от всички стейкъри са на печалба. Освен това при цена от $600 е била заложена най-голямата част от актива. Това се е случило още през декември 2020 г., когато беше стартирана веригата Beacon.

Всъщност в деня на стартирането Eтериум се търгуваше за около $600, което е с 50% по-малко от сегашната му цена, а около 80% от токените са били заложени на цени равни на или по-високи от сегашните.

Дългосрочни залози 

Въпреки това нещата са положителни, тъй като повечето ранни стейкъри знаеха, че това вероятно ще бъде дългосрочна инвестиция. Освен това залагането директно или чрез борси би включвало период на блокиране от около две години.

Данните на Dune съобщават, че в момента има заложени 15.9 милиона ETH, което представлява 13.2% от цялото предлагане на актива, възлизайки на $20 милиарда по текущи цени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


Количеството ETH, заложено на седмица, е спаднало рязко от средата на ноември и в момента е около най-ниското си ниво, а от Dune съобщават, че през изминалата седмица са били заложени около 25,000 ETH.

Разработчиците на Етериум планират обновлението „Shanghai“ за март. С него ще бъде въведено подобрение, което позволява изтегляне на заложени ETH.

Ако дотогава цените на алткойна не се повишат рязко е малко вероятно да има масово напускане на договорите за залог. Също се смята за малко вероятно тези, които се занимават с това в дългосрочен план, да продадат своите притежания на загуба, особено докато все още печелят повече ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене