НАЧАЛО Други

Биткойн (BTC): Какво да очакваме след отчетите за Q3 на майнинг компаниите?

08.11.2022 18:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да очакваме след отчетите за Q3 на майнинг компаниите?

В близките дни някои компании за майнинг на Биткойни ще обявят резултатите си за третото тримесечие, докато други компании в добивния сектор се борят с финансовия натиск. 

Stronghold Digital Mining, Marathon Digital, Hut 8 Mining са сред компаниите в тази сфера, които ще трябва да проведат разговори за приходите си през тази седмица. 

Анализаторите не очакват непременно големи изявления за фалити или придобивания по време на предстоящите разговори на участниците в сектора, но те ще слушат как ръководителите на майнинг компаниите възнамеряват да се ориентират в настоящата среда.

По-рано този месец наблюдатели на индустрията заявиха, че консолидацията на добивните компании е неизбежна, тъй като някои от по-големите в тази област биха могли да се опитат да придобият затруднени компании и техните активи. 

Според Лукас Пайпс, управляващ директор в B. Riley Securities, миньорите в стабилно финансово състояние все още вероятно ще изчакат да видят накъде ще тръгне ситуацията. 

Поддържане на майнинг платформите през крипто зимата 

От Core Scientific разкриха миналия месец, че обмисля фалит, а Argo Blockchain заявиха, че потенциалната капиталова инжекция от $27 милиона, която очакваха, няма да се състои. И двете компании все още не са обявили дати за представяне на отчетите си.

На фона на трудностите от Core Scientific съобщиха в понеделник, че са продали 2,285 Биткойн на средна цена от $19,639, като постъпленията възлизат на около $45 милиона.

Iris Energy също е в затруднено финансово положение. Компанията за добив на Биткойн заяви в документи, подадени до Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) миналата седмица, че може да генерира $2 милиона месечна брутна печалба от добива на Биткойн, а месечните вноски по главницата и лихвите по дълга ѝ възлизат на $7 милиона.

От Iris Energy заявиха, че ако не са в състояние да преструктурират заемите, две от нейните инвестиционни средства със специално предназначение (SPV) ще трябва да не изпълнят задълженията си по заемите, което вероятно ще доведе до запориране на обезпечението на добивните съоръжения от страна на кредиторите.

Според Кевин Деде, старши технологичен анализатор в HC Wainwright & Co е необходим още малко натиск, преди да се оформят още фалити и консолидация.

Потенциалните купувачи в областта могат да изчакат с покупката 

Marathon Digital отчетоха нетна загуба от $192 милиона през второто тримесечие и днес сподели за приходите си за третото тримесечие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор предвижда печалби за тези два алткойна


Миналия месец главният изпълнителен директор нa Marathon Фред Тиел заяви, че компанията ще държи под око евтините активи на миньори, които изпитват затруднения. 

Riot Blockchain е друга компания, която проявява интерес към придобивания, а главният изпълнителен директор Джейсън Лес нарече компанията си един от “най-добре позиционираните купувачи в сегмента“. 

На 1 ноември от Cleanspark заявиха, че са придобили 3,843 машини за добив на Биткойн – Antminer S19J Pro за $5.9 милиона. Машините изглежда са дошли от Argo Blockchain, която съобщи, че е продала същия брой единици S19J Pro миналата седмица. 

Лукас Пайпс смята, че Riot вероятно са в най-добро финансово състояние от всички добивни компании, но и Marathon също са в позиция да се възползват от възможностите си. Но той отбеляза, че тези компании може би ще искат да се съсредоточат върху целите си по отношение на хеширащата мощност.

Базираната в Канада компания за добив Bitfarms ще отчете резултатите си за третото тримесечие на 14 ноември.

След срещата за  представяне на резултатите от третото тримесечие на Marathon във вторник, Hut 8 Mining и Stronghold Mining ще проведат своите собствени срещи в сряда и в четвъртък.  

Междувременно Hut 8 Mining добиха 299 единици Биткойн през октомври и увеличи общия размер на притежаваните от тях бройки до 8,687 BTC. Не отдавна главният изпълнителен директор на компанията – Хайме Левертон – заяви, че придобиванията не са непременно най-доброто нещо в настоящата пазарна среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.