НАЧАЛО Биткойн

Биткойн изпревари Meta по пазарна капитализация

март 14, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн изпревари Meta по пазарна капитализация

Въпреки бурната седмица за криптовалутите след затварянето на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank, пазарната капитализация на Биткойн (BTC) успя да изпревари тази на технологичния гигант Meta.

Към момента на писане на статията според данните пазарната капитализация на Биткойн е достигнала $502 милиарда – около $13 милиарда повече от тази на Meta. Ден по-рано Meta беше пред криптовалутата с над $45 милиарда.

 

Това увеличение класира криптовалутата на 11-о място сред водещите активи по пазарна капитализация, точно под управляваната от милиардерът Илон Мъск компания,произвеждаща електромобили – Tesla.

Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината изтласка пазарната капитализация на актива над тази на гиганта в областта на обработката на плащания Visa на 20 февруари.

Тогава пазарната капитализация на флагманската криптовалута беше около $479 милиарда, което беше с около $19 милиарда над тази на Visa, която имаше пазарна капитализация от $460 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Circle връща вярата в стабилните монети с изсичането на $400 милиона в USDC


Според данните на първо място по пазарна капитализация сред компаниите се намира технологичния гигант Apple – $2.380 трилиона. След това е предприятието от за добив на нефт Saudi Aramco – $1.919 трилиона, а на трето място е конкурентът на Apple – Microsoft с $1.890 трилиона. За сравнение с гореспоменатите златото има пазарна капитализация от около $12.5 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене