НАЧАЛО Други

Биткойн отново с по-голяма пазарна капитализация от Visa – каква е причината?

февруари 20, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново с по-голяма пазарна капитализация от Visa – каква е причината?

Скокът на цената на Биткойн (BTC) от началото на годината отново изтласка пазарната капитализация на актива над тази на гиганта в областта на обработката на плащания Visa.

Към момента на писане на статията пазарната капитализация на флагманската криптовалута е около $479 милиарда вече е малко над тази на Visa, която има пазарна капитализация от $460 милиарда.

Според историята това е третият път, в който BTC има по-голяма пазарна капитализация на Visa.

Първият път беше в края на декември 2020 г., когато BTC достигна нивото от $25,000 за първи път. След това Visa отново пое лидерството между юни и октомври 2022 г.

След това активът надмина Visa за много кратък момент на 1 октомври, преди компанията за разплащания отново да надскочи Биткойн.

По време на сривът на FTX преднината на Visa се увеличи, когато над $100 милиарда се отляха от BTC за четири дни между 6 и 10 ноември 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Оттогава насам обаче флагманската криптовалута се възстанови и добави още над $65 милиарда към пазарната си капитализация от $408 милиарда на 6 ноември, за да изпревари гиганта в обработката на плащанията.

Биткойн също така е доста по-напред от втората по големина мрежа за обработка на плащания Mastercard, която към момента на писане на статията има пазарна капитализация от $345 милиарда.

Важно е да се отбележи, че предвид малката разлика в пазарната капитализация между актива и Visa в момента те разменят позициите си с всеки изминал час.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене