НАЧАЛО Биткойн

Какво стои зад скорошния срив на криптовалутите

21.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво стои зад скорошния срив на криптовалутите

Икономистът Алекс Крюгер разглежда основните причини за неотдавнашната корекция на крипто пазара.

Той посочва четири ключови фактора, които допринасят за спада:

  • Прекомерен ливъридж: Увеличеният ливъридж на позициите изостри пазарната волатилност, което доведе до значителни разпродажби.
  • Влияние на Етериум: Влиянието на Етериум върху пазара на ценни книжа е значително: Пазарът изтълкува неуспеха на одобрението на ETF като негативен сигнал, предизвиквайки низходящ натиск върху Етериум и съответно върху по-широкия крипто пазар.
  • Негативни потоци към Биткойн ETF: Изходящите потоци от Биткойн ETF допринесоха за несигурността на пазара и натиска за понижаване на цените.
  • Спекулативна лудост около Solana: Интензивните спекулации около Solana и свързаните с нея проекти доведоха до спекулативен балон, който в крайна сметка доведе до корекция.

Междувременно алткойн проектите успяха да съберат впечатляващите $122 млилиона в Solana в рамките на една седмица, като значителна част от тях бяха разпределени за меме криптовалути, което отразява продължаващата страст на пазара.

Въпреки неотдавнашните корекции, Биткойн, Етериум и Solana демонстрираха устойчивост, макар и да се търгуват значително по-надолу от годишните си върхове. Тази волатилност подчертава присъщия на пазара на криптовалути риск, но също така предоставя възможности за умелите инвеститори.

Крюгер подчертава, че макар апаратът за институционални продажби на ETF-и да е все още в начален стадий, неотдавнашните съобщения от големи играчи като Merrill Lynch и UBS показват нарастващ интерес към предлагането на ETF-и на клиенти. Това предполага потенциал за значителен ръст в институционалното приемане на продукти, свързани с крипто, което потенциално може да доведе до по-нататъшно разширяване и съзряване на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.