Home

Биткойн халвингът мина – добър момент за покупка?

21.04.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът мина – добър момент за покупка?

В постоянно променящия се пейзаж на криптовалутите малко събития са толкова значими и очаквани, колкото халвинга на Биткойн (BTC).

Заложено в протокола на Биткойн, това събитие се случва приблизително на всеки четири години, отбелязвайки ключов момент в цикъла на водещата криптовалута.

Оценка на въздействието на халвинга

Макар че халвингът подчертава дългосрочния потенциал на Биткойн, самото събитие демонстрира влиянието си и в краткосрочен план. Средно по време на годините, в които се осъществява такова събитие, Биткойн преживява увеличение от около 125%. Ако тази тенденция се запази, цената на BTC може да достигне приблизително $100,000 до края на годината, което прави инвестиция на днешната цена от около $65,000 все още привлекателна.

Въпреки това, за да се възползват напълно от ефекта на халвинга, инвеститорите трябва да възприемат по-дългосрочна перспектива.

Известният анализатор Уили Ву откри, че дори ако инвеститорите купят Биткойн в пика на бичия пазар, в крайна сметка биха могли да реализират годишна възвръщаемост от 30%, ако го държат поне четири години. Причините за това вероятно са многостранни, като въздействието на халвинга е една от най-често посочваните.

Въпреки че Биткойн демонстрира солидни резултати за една или четири години, истинският му потенциал се проявява, когато инвеститорите купуват и държат през няколко халвинг цикъла. По този начин намаленията в неговия процент на инфлация се натрупват с течение на времето, което води до увеличаване на дефицита и съответно до повишаване на цената.

Разбиране на възможностите

Макар че някои анализатори твърдят, че въздействието на този халвинг вече е отчетено в цената му и че криптовалутата може да претърпи краткосрочни спадове, всеки потенциален спад вероятно ще бъде незначителна пречка по пътя на Биткойн към поскъпване.

Инвеститорите, които осъзнават значението на халвинга, са по-добре подготвени да разберат дългосрочната атрактивност на Биткойн и да се ориентират уверено в краткосрочните колебания. С всяко халвинг събитие, усещането за дефицит при Биткойн става все по голямо, което му помага да отрази ръст в цената, което го позиционира като водещ актив в глобалния финансов пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.