НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ето какво движи цената в момента – CoinShares

май 7, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ето какво движи цената в момента – CoinShares

Според Мелтъм Демирорс, главен стратегически директор в CoinShares, два ключови елемента подхранват настоящата устойчивост на пазара на Биткойн.

Според неотдавнашно интервю за телевизия Bloomberg Демирърс отхвърли схващането, че банковата криза в САЩ е основната причина за движението на цените на Биткойн през последните месеци.

Вместо това Демирърс приписа възходящата траектория на Биткойн на два основни фактора: възвръщането на апетита на инвеститорите за риск и очакването на предстоящото през април следващата година халвинг събитие, което ще доведе до 50% намаление на възнагражденията на миньорите.

Тя обясни:

“На всички пазари инвеститорите изглежда се чувстват комфортно да поемат риск, независимо от макросредата или опасенията за лихвените проценти. Освен това навлизаме в нов криптоцикъл, като на хоризонта се задава предстоящият халвинг на Биткойн. Налице е и повишена експозиция към криптовалутите чрез търговия с деривати”.

Демирорс подчерта, че корелацията на Биткойн със световните акции значително е намаляла, като заявява:

Корелацията между Биткойн и световните акции е достигнала най-ниската си точка от доста време насам, като се колебае около 12%.

Що се отнася до неотдавнашното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, целящо ограничаване на инфлацията, Демирърс смята, че то няма да попречи на представянето на Биткойн. Въпреки това тя отбеляза, че високите лихвени проценти оказват влияние върху проектите за децентрализирано финансиране (DeFi), казвайки:

 Не вярвам, че това представлява проблем конкретно за Биткойн.

Вместо това наблюдаваме забавяне в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), където хората традиционно виждат по-висока доходност от предоставянето на стабилни монети или доларови еквиваленти на веригата.

Доходността от стабилни монети в различни DeFi приложения е намаляла значително, като сега варира от 2% до 3%, докато нискорисковите държавни облигации предлагат доходност от 4% до 5%. Това представлява по-голямо предизвикателство.

В резултат на това наблюдаваме спад в активността на веригата, като при Биткойн и Етериум се наблюдава спад от около 15%, а активността и обемите на стабилните монети спадат с около 40% и в двете мрежи, тъй като те са основната търговска двойка за повечето крипто деривати.”

В обобщение, Демирърс смята, че неотдавнашната пазарна сила на Биткойн се дължи на нарастващия апетит за риск при инвеститорите, очакването на предстоящото халвинг събитие и намаляването на корелацията с глобалните акции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.