Home

Биткойн и Етериум може да се стабилизират, но заплахата за останалата част от пазара не е отминала

23.06.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и Етериум може да се стабилизират, но заплахата за останалата част от пазара не е отминала

Крипто пазарът в момента се консолидира след възхода от октомври до март, от който се възползваха основно притежателите на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Сега обаче те са изправени пред тежка корекция, подобна на мечи пазар, широко обсъждана в социалните медии. Биткойн и Етериум се понижиха с 15% спрямо годишните си върхове, докато Solana (SOL) и Avalanche (AVAX) изпитват още по-големи загуби спрямо върховете си от март.

Освен това през последните 7 дни цената на SHIB рязко се понижи с над 14% а през последните 24 часа с почти 2%, тъй като продавачите защитиха нивата на съпротива. Данните на Coinglass показват, че ликвидациите на SHIB надхвърлят $360,000, като лонг позициите са на стойност $308,000, а шортовете – $52,000.

Мечите индикатори от веригата сочат към по-нататъшни спадове

Обемът на търговията и отвореният интерес на SHIB спаднаха съответно с 16% и 2%, а активните адреси намаляха от 4,600 на 3,200.
Този спад в активността и създаването на нови адреси, от 1,330 на 1,140, подчертава мечите настроения.

Алткойните обаче са изправени пред значителни опасения, свързани с разводняването, поради продължаващото отключване и разпределяне на токени. Например, токенът на Arbitrum (ARB) се доближава до най-ниската си стойност за всички времена въпреки нарастващата пазарна капитализация.

Апетитът на пазара към спекулативните активи също е намалял, за което свидетелстват намаляващите обеми на търговия и баланси на стабилни монети на борсите. Сезонните тенденции също оказват влияние върху алткойните, като в исторически план юни е предизвикателство. Данните сочат към постоянен спад на общата пазарна капитализация на криптовалутите, с изключение на BTC и ETH, през юни през последните шест години, като този юни спадът е 11%.

Въпреки че Биткойн и Етериум остават относително стабилни, по-широкият крипто пазар е изправен пред съществени предизвикателства, които непропорционално засягат по-малките криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Solana (SOL) демонстрира устойчивост – какво следва?

Solana (SOL) демонстрира силни резултати напоследък, със забележими печалби в различни времеви рамки.

19.07.2024 10:30 2мин. четене

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.