НАЧАЛО Други

Биткойн ETF ще видим най-вероятно от няколко компании и то едновременно

октомври 7, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF ще видим най-вероятно от няколко компании и то едновременно

Бивш изпълнителен директор на световния инвестиционен гигант BlackRock предположи, че регулаторните органи на САЩ вероятно ще одобрят едновременно всички заявки за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

По време на панелна дискусия, проведена на срещата на върха за дигитални активи на CCData в Лондон, Мартин Беднал, бивш управляващ директор на BlackRock и настоящ главен изпълнителен директор на Jacobi Asset Management, изрази убеждението си, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) има сериозни основания да одобри тези заявления едновременно.

Беднал обясни:

Що се отнася до перспективата за спот Биткойн ETF в САЩ, очаквам силно положителен резултат, защото вярвам, че SEC е склонна да одобри всички заявления едновременно. Не мисля, че те искат да предоставят на някой конкретен заявител предимство на първия.

Стивън Шонфелд, бивш управляващ директор в Barclays Global Investors (която по-късно се сля с BlackRock), сподели подобно мнение по време на дискусията. Той предположи, че одобрението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси може да дойде по-рано от очакваното, като заяви:

Ако бяхме водили този разговор преди две седмици, щях да предположа, че до одобрението ще останат девет до дванадесет месеца. Към днешна дата обаче смятам, че това може да стане след три до шест месеца.

Шонфелд, който понастоящем изпълнява функциите на главен изпълнителен директор на MarketVector Indexes, посочи няколко окуражаващи признака за потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF в САЩ.

Той спомена неотдавнашните действия на SEC, при които вместо категорично отхвърляне, те поискаха коментари по заявленията – развитие, което се разглежда като скромно, но значително подобрение в регулаторния диалог.

Освен това той отбеляза резултата от съдебния процес срещу Grayscale, който SEC загуби. Този резултат означава, че Комисията по ценни книжа и фондови борси вероятно ще разреши преобразуването на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в ETF. Шонфелд отбеляза, че е малко вероятно SEC да иска това преобразуване да се случи, докато заявленията за ETF все още са в процес на разглеждане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.