НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF достига нови висоти – над $10 милиарда само за месец

12.02.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF достига нови висоти – над $10 милиарда само за месец

Биткойн ETF-ите бързо натрупаха впечатляващите $10 милиарда в управлявани активи (AUM) само за 20 дни търговия, което отразява ентусиазирания интерес на инвеститорите към този иновативен начин на инвестиране.

Водещи са iShares Bitcoin Trust на BlackRock и Wise Origin Bitcoin Fund на Fidelity, които притежават съответно $4 милиарда и $3.4 милиарда. Освен това на 10 февруари ARK 21Shares Bitcoin ETF премина границата от $1 милиарда. Макар че при Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) се наблюдаваха отливи, темпът се забави, като най-малкото дневно изтегляне беше регистрирано на 9 февруари.

Анализаторите предвиждат по-нататъшен ръст, тъй като търговските компании завършват оценките си на тези инвестиционни продукти.

ARK Invest, известна с бичите си прогнози, предвижда Биткойн да измести златото като сигурен актив, прогнозирайки устойчиво поскъпване на цената, подхранвано от нарастващото му значение на финансовите пазари.

Те твърдят, че характерът на Биткойн го прави способен да устои на повишаващите се лихвени проценти и инфлацията, осигурявайки му уникално предимство в преобладаващата макроикономическа среда.

Неотдавнашното одобрение на заявленията за Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), след повече от десетилетие от първоначалното предложение, бележи значителен етап.

Този крайъгълен камък не само сигнализира за нарастващото институционално приемане на Биткойн, но също така подсказва за потенциална промяна във възприятията на инвеститорите по отношение на ролята му като средство за съхранение на стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.