НАЧАЛО Биткойн

Биткойн достигна своето дъно според Артър Хейс – кога да очакваме пробив над $70,000?

09.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн достигна своето дъно според Артър Хейс – кога да очакваме пробив над $70,000?

Наскоро Артър Хейс сподели прозренията си за текущото състояние на Биткойн и перспективите си за бъдещата траектория на цената му в блог публикация на уебсайта на BitMEX.

По-конкретно той се задълбочи в действията на Федералния резерв и неотдавнашните събития около Republic First Bank.

Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) наскоро обяви намаляване на темпа на количествено затягане (QT) от $95 милиарда на $60 милиарда месечно. Тази корекция е свързана с намаляване на продажбата на финансови инструменти на открития пазар, с цел понижаване на лихвените проценти и стимулиране на икономиката.

Хейс отбеляза, че през предходните месеци FOMC често не е достигал целта от $95 милиарда за QT, което предполага потенциал за подобно недостигане и при квотата от $60 милиарда. Той твърди, че този сценарий предвещава добро развитие на ликвидността в американския долар и съответно на Биткойн.

Друг фактор, потенциално благоприятен за BTC, е придобиването на First Republic Bank от Fulton Bank в края на април 2024 г., одобрено от FDIC като „най-евтиното решение за DIF“ (Фонд за застраховане на депозитите). Въпреки задължението на FDIC да застрахова депозити само до $250,000, те предоставиха на Fulton Bank необходимите средства за пълно застраховане на всички депозитни сметки във First Republic Bank. Експертът отбеляза, че допускането на каквито и да било депозити да останат незастраховани би било политически спорно, особено в година на избори, като по този начин се създава прецедент за пълно застраховане на депозитите.

Хейс предполага, че ако повече банки фалират, този прецедент ще наложи допълнително печатане на пари, тъй като FDIC ще трябва да вземе заем от Фед, за да покрие всички депозити. Това възприемано безразсъдство би могло допълнително да подчертае стойностното предложение на Биткойн за постоянно и предвидимо предлагане.

В заключение Хейс очерта три основни точки:

  • Биткойн достигна най-ниската си точка при $58,600.
  • Очаква се BTC да се търгува в диапазона от $60,000 до $70,000 до август.
  • Действията на Фед и FDIC, характеризиращи се с тайно печатане на пари, придават достоверност на предложението за стойността на Биткойн.

Въз основа на макроикономическите политики и неотдавнашните събития в банковия сектор Хейс очаква потенциален възходящ импулс за Биткойн през следващите месеци, когато се разгърнат последиците от тези събития.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.