НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Дойде ли времето на биковете?

октомври 16, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дойде ли времето на биковете?

Познат крипто стратаг смята, че въпреки неотдавнашното слабо представяне на цените, Биткойн (BTC) вече се намира в бича пазарна фаза.

В неотдавнашно видео анализаторът Джейсън Пицино предположи, че Биткойн вероятно е установил най-ниската точка на мечия пазар, когато през ноември предходната година се срина до $15,000. Пицино твърди, че след като това дъно на цикъла е установено, възходът на Биткойн до приблизително $31,000 през тази година вероятно представлява рали на недоверието.

Тази фаза обикновено се разглежда като начален етап на бичия пазар, характеризиращ се с преобладаващ песимизъм сред пазарните участници въпреки появата на възходяща тенденция.

Пицино отбеляза:

Изглежда, че всичко протича според очакванията, като циклите се развиват по обичайния си начин. Надирът на цикъла е достигнат. Първоначалната фаза на бичия пазар е твърдо в ход и точно тук нещата стават интригуващи.

Мнозинството все още очаква по-нататъшни спадове, докато ние разглеждаме възможността това да е рали на недоверието, което да хване хората неподготвени. Те попадат в капани, което е често срещано явление на всички пазари, и всички те очакват спад на Биткойн под $20,000.

Въпреки че Пицино поддържа положителна дългосрочна перспектива за Биткойн, той призна, че е възможно активътр да претърпи значително корективно движение, подобно на спадовете, наблюдавани през 2015 г. и 2020 г., преди началото на пълноценни бичи пазари:

Обмислихме вероятността за спад през октомври, последван от отскок, независимо дали той ще се материализира по-късно през октомври или през ноември, с цел да се преодолеят тези месечни дъна (около $24,000) и евентуално да се възстанови… Независимо от това, ако видим пробив на този месечен праг, той ще наподобява много това, което се случи в предишни цикли, когато станахме свидетели на пробив на месечното суинг дъно.

Станахме свидетели на този пробив в предходните цикли, през 2015 г. и през 2019-2020 г., и има вероятност да сме готови за подобен сценарий в края на 2023 г., а може би и в началото на 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.