НАЧАЛО Биткойн

Как може да повлияят данните за заетостта в САЩ върху цената на Биткойн

ноември 3, 2023 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как може да повлияят данните за заетостта в САЩ върху цената на Биткойн

На този етап, докато Биткойн продължава да се движи хоризонтално около $34,000, всички погледи днес са насочени към икономическите данни от САЩ.

Данните, обявявани в първия петък на всеки месец, се следят внимателно от инвеститорите и заинтересованите страни, за да разберат състоянието на икономиката.

Данните за заетостта в неселскостопанския сектор, които надхвърлят очакванията, се считат за сигнал за икономическо възстановяване в тази страна и оказват положително въздействие върху валутата. Промените на пазара на труда оказват значително влияние върху паричната политика на Фед.

Федералният резерв, който смята, че в допълнение към намаляването на инфлацията пазарът на труда трябва да се охлади, следи внимателно данните за заетостта.

Възможно е при по-ниска инфлация и по-ниски данни за заетостта да се ускори обратът в повишаването на лихвените проценти поради въздействието на банковата криза в полза на рисковите активи.

Ако обявените данни надхвърлят очакванията, можем да видим, че DXY (доларовият индекс) се повишава, а Биткойн леко отстъпва. Ако те са под очакванията, това може да направи така, че да видим отстъпление на DXY.

Увеличаването на равнището на безработица може да ни накара да видим рязко отстъпление на DXY. Това също ще бъде положително за Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.